Да си Майка е все едно да си Рок звезда?

Четете ли онези колонки в началото на всички женски развлекателни списания “От редактора“? Сигурна съм, че по-голямата част от вас ги подминават, или изобщо не им обръщат внимание просто защото някое заглавие на корицата им е грабнало погледа и бързат да отворят на съответната страница. Казвам всичко това защото на мен самата много често ми се случва именно това, но не и днес.  Днес си направих чаша горещо кафе и преди да се захвана с обичайните си задължения реших да разгледам мартенския брой на GLAMOUR.

motherhood
sulia.com

Редакторката на това страхотно женско списание в лицето на Ани Младенова с такова страхотно чувство за хумор е описала не леката задача да си майка, че ще си позволя да я цитирам дословно, защото вярвам 90% от вас ще се съгласят с написаното.

“ Преди време прочетох в един блог, че да си майка, е като това да си рок звезда. Защото работата ти е да забавляваш орда подскачащи и пищящи маниаци.

Постоянно си леко запотена и с разчорлена коса. Последователите ти се стремят да са с теб навсякъде – даже и в тоалетната. Във всеки един момент някой те дърпа за дрехите. Името ти никога не се изрича нормално – винаги е част от крясък. Всяка нощ в леглото ти има различен човек – понякога дори са двама. Често си задаваш въпроса: “Халюцинирам ли, или наистина това се случи?!“. Основна част от “служебните ти задължения“ е да се дереш на висок глас. А ако случайно се справяш добре с нещата, всичките ти близки дружно ще те питат: “Кога ще ни зарадваш с още?“.

Сигурно майчинството нямаше да е толкова трудно, ако нон стоп към теб не хвърчаха разни предмети – макар и хвърлени с любов. Ако имаше право на поне 30 секунди спокойствие, някъде далеч от скандиранията на екзалтиралата тълпа. Ако феновете ти не движеха извън контрол, като дерайлирал влак. Ако можеше да се погледнеш в огледалото, преди да излезеш навън, защото в кварталния магазин някак си не отчитат факта, че ти си един вид Мик Джагър и накриво закопчаните копчета са…ами просто проява на ексцентризъм.

motherhood1
Pinterest

Докато бях бременна, приятелки, колежки и познати се опитваха да ми обясняват какво ми предстои. използваха сладникави думи и изрази като “истинският смисъл на това да си жена“, “блаженство“, ““преоткриване“, “най-чистото чувство“. Ще го кажа направо – това са пълни глупости. Когато родиш, първото нещо, което забравяш е това да си жена, защото се превръщаш в робот с функции на обслужващ персонал. Изтощението изтрива всички блажени спомени. Не преоткриваш нищо – всичко е изцяло ново, непознато и плашещо. Освен това в майчинството няма нищо чисто – то е обилно полято с най-различни петна, често с “ароматен“ произход. Та, всички тези клишета не ти вършат особена работа, защото истината е една: да си майка, е като това да си рок звезда. Най-жестокото, извънземно и неистово изживяване на света. Питайте стария Мик.“

Това бе картинката, която така реалистично с чувство за хумор обрисува Ани Младенова-редактор на сп. Glamour. Най-вероятно ще има такива от вас, които не биха се съгласили с горе написаното, но поне бъдете откровени пред себе си момичета – това е самата истина. Смело мога да го потвърдя, като майка на две момчета ;). Още по-смело мога да потвърдя, че всяка жена би си го причинила съвсем доброволно с охота при това, защото да си майка е най-прекрасното нещо на света!!!!

 

 

 

източник: сп. GLAMOUR март 2014 / www.ladymagazine.bg

снимка: bleubirdvintage.typepad.com

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply