В празничните дни заложете на принтове

Не позволявайте на принтовете да ви вземат ума – с тези съвети ще ги подчините

 

В навечерието на празничните дни и вечери, всяка от нас се чуди как да впечатли с различни и оригинални идеи за модни комбинации. Съвсем лесно е да съчетаем цветовете, но не толкова лесно е да комбинираме различни принтове. А това всъщност е една от тайните на впечатляващата модна визия. Играта с щампи и текстури може да бъде забавна, но все пак има някои правила, които трябва да спазвате, за да не придобиете вид на откровено луда.

Цветът е ключът

Когато смесвате различни принтове и текстури, опитайте се да се придържате към една и съща цветова схема. Всеки отделен тон има своята индивидуалност, но черно и бургундско например могат да обединят цветовия тон в едно. Когато има допълнителни сребристи нишки в текстурата на плата на дрехата, това отключва комбинации с други дрехи в металик, както и с аксесоари като чанти и обувки.

Размерът е важен

Комбинирайте принтове, които се различават по размер. Ако смесите два вида малки фигури, това уморява погледа. Големи смели флорални мотиви е добре да комбинирате с малко класическо райе.

PRINTS
tomandlorenzo.com

Експерименти с неутрални тонове

Ако миксирането е нещо ново за вас, започнете с неутрални цветове или земни тонове. Така може да напластите различни материи в един тоалет и да комбинирате с аксесоари с принтове в същите цветове. Това дава възможност да извадите от архива на гардероба си доста позабравени дрехи, които ще изпълнят перфектно целта на напластяването.

PRINTS1
tomandlorenzo.com

Не прекалявайте

Макар и да съществува изобилие от видове принтове, когато изграждате собствената си визия, убедете се, че някъде сте оставили зона, която да е свободна от комбинации, където да си почива погледът. Например, късо яке с пищни бродерии комбинирайте с рокля с в един или два тона, без принтове или с класиката бял тишърт и дънки. Ефектно съчетание с бродериите може да бъде гримът – цветът на червилото и ружът може да повтарят основните тонове на принтовете.

Едно от основните правила за всяка една комбинация с принт е да избирате семпли обувки и бижута – така съхранявате не само баланса на визията, но и женствеността си и елегантността на силуета.

 

 

 

източник:ladymagazine.bg

снимка: blogs.glam.com

No Comments Yet

Leave a Reply