Диета преди Коледа

Искате да отслабнете за празниците? Ето и кои са стъпките, които ще ви доведат право до целта

 

Коледа и Нова година са празници, около които винаги има партита и празненства. Затова по това време на годината всяка дама иска да изглежда максимално добре и да впечатли останалите с перфектната си фигура. В случай че имате определено количество излишни килограми, от които искате да се отървете – бъдете спокойни, защото все още разполагате с време да го направите.

Не очаквайте чудеса от предколедната диета, още повече ако я започвате прекалено късно. Например, за две седмици може да свалите около 3-4 килограма. Разбира се, при отделено повече време, резултатът ще бъде още по-забележим.

Ето и кои са стъпките, които ще ви помогнат да отслабнете преди Коледа и Нова година:

1. Премахнете мазнините от диетата си. Това не важи за здравословните мазнини, които се срещат в ядките, рибата (особено сьомга), авокадото, зехтина и други. Нездравословните мазнини съдържат два пъти повече калории, отколкото същото количество протеин или нишесте, например. Още един недостатък на нездравословните мазнини е, че след приема на храна, богата на тях, много скоро тялото отново изпитва глад и желание за консумация на вредни храни.

2. Една трета от вашата диета трябва да включва протеини. Две трети от тези протеини обаче трябва да са на растителна основа. Това означава, че трябва да наблегнете на плодовете, зеленчуците, боба и пълнозърнестия хляб като основни храни.

DIET1
thehealthywaydietpreview.blogspot.com

3. Консумирайте храни с високо съдържание на вода. Наблегнете повече на супи, бульони и яхнии, които ще се отразят добре на вашата талия. Повечето храни са големи на обем, но с ниска калоричност. Това означава, че с тяхна помощ по-лесно може да „излъжете“ стомаха си. Преди всяко основно хранене пийте по половин литър вода, защото по този начин ще се чувствате по-малко гладни.

4. Избирайте храни с високо съдържание на фибри. Фибрите съдържат много малко или нула калории, но пък създават много бързо чувство на ситост. По този начин човек почти не приема калории и не чувства глад. Още един плюс на фибрите е, че те се разграждат за по-дълго време, което допълнително засилва чувството на ситост и предпазва човек от постоянно желание за храна.

Това, че спазвате диета, не означава, че трябва да гладувате. Имайте предвид, че не е препоръчително човек да приема по-малко от 1200 калории на ден. Придържайки се към този предколеден хранителен режим, ще забележите, че постепенно започвате да губите от своите килограми. Добрата новина е, че когато следвате диетата, няма да изпитвате постоянен глад, който да доведе до празнично преяждане. Всъщност опитайте се да продължите да се храните разумно с балансирани ястия, като например житни растения и плодове за закуска, супи за обяд и зеленчукова яхния, сьомга или ориз за вечеря.

 

 

източник: tialoto.bg

снимка: thehealthywaydietpreview.blogspot.com

No Comments Yet

Leave a Reply