Възрастта е само число – не влияе на нашето щастие!

Възрастта няма нищо общо с усещането за щастие. Годините на един човек са толкова, на колкото се чувства – а образът на щастлив човек обикновено е присъщ на младостта.
Числото, измерващо абсолютната стойност на нашата възраст, може да е 60, а връзката ни с живота да е с 20 години по-млада. Неслучайно темата за вечната младост е безсмъртна, а търсенията на хапче, еликсир или магически думи за нейното постигане нямат брой. Възрастта, усещането за щастие и числото на нашите години могат да заживеят в хармония, ако се научим на няколко прости неща. Кои са те – разказва Каролин Милър, авторка на книгата „Създайте по-добър живот”.

Cindy

ru-glamour.livejournal.com

Числото на годините се „смалява”, ако си осигурим достатъчно сън. Осем часа спокойна почивка нощем в удобно легло – и ефектът на подмладяването веднага ще се усети. Човек не изживява и най-голямото щастие в пълнота, ако има здравословен проблем. При възрастните здравето е почти синоним на щастието! Здравето зависи от храненето: плод или зеленчук за начало на всяко хранене, достатъчно вода и разумни изкушения от рода на торта или сладолед. Физическа активност, съобразена с възрастта – фитнес, джогинг, зумба, йога. Изборът е личен и непременно трябва да е съобразен с физическия статус.
С възрастта човек започва да кръжи все по-често в една и съща орбита. Не забелязва необходимостта от промени около себе си – а това е важно! Рутината е вредна. Едно цвете в нова саксия на прозореца, неизпробвана рецепта в кухнята, свежи завеси в дневната: знаем ли кое ще ни зарадва истински. Време лично за себе си: да се поглезим, за да не забравяме кои сме!
Кое е числото на нашата възраст? Нима има значение. Каквото и да е то – да бъдем позитивни и да не се боим да излъчваме щастието, което сме постигнали!

 

 

източник:ladymagazine.bg

снимка:Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply