Във форма за след празниците

Коледните и новогодишните празници са наистина прекрасно изживяване за цялото семейство и носят невероятен емоционален заряд. Не такова е действието им спрямо организма, обаче. По време на последната седмица от декември обикновено тялото се поставя на изпитание като се прекалява с храната, алкохола и недоспиването.

Всички тези фактори оказват влияние върху тялото ни. Жените обикновено се тормозят от някой и друг качен килограм, а от умора и липса на концентрация страдат и двата пола. Има начини да се предотвратят тези състояния с умерена консумация на храни и напитки и повече сън и разходки, но предвид, че вече сме януари месец, тези съвети ще Ви послужат чак към април, когато е Великден. Какво да направим сега?

Ето 3 стъпки към по-здравословен живот:

За да възвърнете чувството за лекота и да вдигнете тонуса на тялото си, вижте следващите няколко съвета.

1. Пийте повече вода! Между литър и литър и половина е препоръчителната дневна доза (8 чаши). С настъп-ването на новата година е добре да направите поне една положителна промяна в живота си. Защо да не бъде водата? Освен, че притъпява чувството за глад, водата действа много добре на организма, подобрява и пери-сталтиката.

2. Включете повече плодове в дневния си режим. Плодовете са естествен източник на витамини, а и са лека храна, която не натоварва организма. За сравнение времето, за което се разгражда един плод е три пъти по-малко от това, необходимо за усвояването на месо, млечни или зърнени храни. През първите няколко дни след празниците, можете да се опитате да вечеряте с плодове за около седмица. Ефектът ще е голям.

3. Откога си повтаряте, че искате да спортувате повече. Може 2012-та да даде старт и на това здравословно начинание. Ползите от спорта са много – от тонизиране и стягане на фигурата, до подобряване на метаболизма и не на последно място – физическото натоварване помага за преодоляването на стреса. Никоя от тези причини не е за пренебрегване и си струва да помислите по въпроса. Ако и тази година не стигнете до фитнеса, то поне се старайте да ходите повече пеша. Можете също така да прекарвате уикендите в разходки в планината, в парка или даже из града. Ако през делничните дни вървите по около половин час пеша, а през почивните – около 2 часа, това би било достатъчно, за да вдигне тонуса ви.

Успех и не прекалявайте 😉

източник: ladymagazine.bg

снимка: facebook

No Comments Yet

Leave a Reply