Астрологична прогноза за периода 1-7 Август

Предстои седмица с ключови астрологични събития, а те ще се отразят и на нас самите, защото нищо не се случва на земята, което не е записано на небесата” Хермес. Остава да познаваме тенденциите и да се възползваме от тях по максимално благоприятен начин и в рамките на възможното.

И така, на 02 август е Новолунието в Лъв, което ще акцентира върху романтичните връзки, частна или творческа инициатива. Традиционно Новолунието се свързва с вид „ново начало” и ние съзнателно трябва да се стремим да насочваме взаимоотношенията си в една по-позитивна за нас посока, защото после зададените перспективи ще ни влияят дълго, а като минимум през идния месец.

Новолунието се случва в градус, който показва пик от емоции и страсти, следвани от отрезвяване, защото гледаме с „други очи” на реалността.

В същия ден- на 02 август, Марс най-накрая преминава от Скорпион в Стрелец и променя нашия  подход към важни житейски обстоятелства, намерения за бъдещото развитие. Сменяме „тактиката”, сменяме и „резултата”, но за да се измъкнем окончателно от онова, което сме сътворили през изминалите месеци или то да доведе до успехи, а може и развръзки, трябва време и това ще се случи окончателно след 22 август, когато смело продължаваме напред, с онова, което има смисъл или е останало като варианти.

Ингресията на Марс, най-много ще се отрази на зодия Овен и Скорпион, но и на всички останали в различна степен, подчертано на онези, които по природа са по-дейни и инициативни. Марс символизира в астрологията силния пол, за това те също ще попаднат в поле на по-осезаеми трансформации, все пак Марс отговаря  и за мъжките хормони…Можем да очакваме, че линията на поведение на всички горе-споменати ще придобие нова форма, която вече ще намери израз в по-голяма свобода и независимост, склонност да се рискува, да се действа спонтанно, без особена ангажираност със следствията, а главно- с вид идеал или мечта за бъдещето. Водеща е далечната цел, а не страстта!

Това ще повлияе на различни нива- в общуването между дамите и кавалерите, на интересите ни, на физическото ни състояние дори, като е целесъобразно да се пазим от претоварване,  че и  инциденти.

В петък Венера пък ще премине в Дева и допълнително ще приземи чувствата с практични съждения. Постепенно се повдига „завеса” от емоции, която разкрива нова гледка,  реалност и дано тя да е пак така привлекателна, както и преди, а ако не е- поне ще имаме шанс да изправим и „дребните контури”, които ни пречат, дразнят…Стига да не се премине в друга крайност…на издребняване или безкомпромисност към чужди грешки…Петък, събота и неделя са много показателни за това, дали можем да създаваме качествени връзки, кои са слабите и силните звена в тях, дали са надеждни, дали сме склонни да ги градим или пък рушим…Това е своеобразен тест за собствената ни толерантност и не само…

При всички случай, седмицата е превключваща за сърдечната ни обвързаност, а почти целият август ще ни подтиква да обновим тази сфера от живота ни.

 

Овен – На 02 август Марс, вашият покровител ще премине в Стрелец, а от този сектор той винаги разчиства пътя ви към по-далечни цели и перспективи, защото приемате житейските обстоятелства  и предизвикателства от друг и по-философски ъгъл, защото тази планета ще усили огнената ви енергия, съответно- вяра в собствените сили, ентусиазъм и борбеност.  Постепенно ще започнете да разплитате казуси, които са се проявили от февруари, „затегнали” са се от април или приоритетна тема, която ви е фокусирала, задържала вече няколко месеца, ще тръгне да се разплита, ще придобие нов облик, ще клони към окончателен вид и развръзки, които ще ескалират почти до края на август.

През това време можете да разширите хоризонтите пред вас, като пътувате, увеличите кръга си от познати, повишите квалификацията си, справите се с юридически казуси, „правни” въпроси- в един по-общ смисъл.

Прозаични теми като професионална реализация и приходи-разходи набират скорост или ще охладят страстите в любовта, или ескалиращите ежедневни  задължения ще влияят и на чувствата, а в по-мек вариант- все повече ще ви се налага да се раздвоявате между това, което искате и онова, което трябва да свършите.

Новолунието от вторник ще постави своеобразно ново начало или ще обнови сърдечните ви връзки. Периодът е изключително благоприятен да ги укрепите чрез общи творчески проекти, пътувания и т.н. Оптимален срок за това е до четвъртък. След това и до средата на август можете и следва волево, съзнателно да ги насочвате в една по-позитивна посока, защото после тенденциите ще ви влияят дълго. Най-хубавите ви дни са вторник и сряда. Четвъртък и петък са натоварени, пазете физическото, че и психическото си здраве. В събота и неделя наблегнете та дипломацията.

 

Телец – Водеща тема продължава да бъде най-близката ви среда- дом, семейство, която от вторник и под въздействие на Новолунието, търпи някакво обновление, то може да е свързано с битовите условия на съществуване, а може и със взаимоотношенията ви с най-близките ви хора. Каквото и да е, периодът е много добър да направите така, че да оздравите и хармонизирате тази сфера от живота си, а фонът, който ще зададете приоритетно до средата на август, после ще ви влияе дълго.

Все по-силно ще зависите от подкрепата- финансова или материална- от вашия партньор, сега настроенията в това поле се променят, а както знаем- в началото винаги по-лесно се влияе на бъдещи тенденции. Полезно е да се опитате въпроси свързани с общи ресурси, също и от типа „приходи-разходи” да незастават между вас и любимите ви хора. Вероятно има натрупани и неразрешени казуси в това поле, а в друг случай- нарастват плащанията, които следва да обсъдите по един конструктивен начин. До колко си пасва мнението ви по горе-посочените теми, става ясно през втората част от периода. В петък Венера- вашата покровителка, преминава в Дева и ще повлияе силно на нагласите ви, те ще станат по-практични, ще ви надарят с доза късмет при разрешаването на водещи за вас приоритети, защото по-ясно виждате перспективите, по-лесно им влияете. Въпреки всичко, полезно е да се пазите да не залитнете в подробности и дребни детайли да се превърнат в „камъче”,  способно да преобърне „каляската” на личното ви щастие. Детайлите са важни, когато дават отговори за „цялостната картина”, в нюанси, но прекаленото взиране в тях може да ви подтикне да изгубите от поглед една по-далечна визия за вашето бъдеще. Дали успявате или не, най-показателни са като следствие и резултат- четвъртък и петък. Събота и неделя са динамични, „почивате” активно.

 

Близнаци – Новолунието от вторник ще обнови партньорските ви връзки-лични и делови, може да акцентира върху стари и неразрешени въпроси с важни за вас авторитети, които сега и до средата на август да разрешите или да насочите в една по-позитивна посока.

Същевременно, околните променят линията си на поведение спрямо вас, може да имате усещането ,че са по-взискателни от обикновено, че ви се налага подчертано да се съобразявате с тяхната воля, така че да съхраните добрия тон. От друга страна- до 23 септември, вашите успехи подчертано зависят от одобрението и подкрепата на „другите”. Те могат да се превърнат в мост към успехите ви, да се окажат нужния стимулатор и енергична подкрепа към намеренията ви, но в някой случаи тенденцията може да ви сблъска с конкуренти и открити недоброжелатели или по-остри спорове, най-ясно си проличават бъдещите тенденции в четвъртък и петък, ако има някакви „слаби звена”- те ще се проявят-обърнете им внимание и се опитайте да ги елиминирате своевременно. На този етап обаче, прякото противопоставяне не е във ваша полза и следва да го избягвате.

Склонни сте да се взирате във все повече детайли, подробности, които могат да обременят иначе- свободолюбивата ви и „лека” природа. Възможно е и да се раздвоявате между лични и служебни приоритети, да имате по-голяма нужда от почивка, за да сте в тонус. Събота и неделя ви надаряват късмет- възползвайте се!

 

Рак – Ежедневието ви става все по-натоварено с ангажименти, защото възникват нови условия на труд или  допълнителни ангажименти, които трябва да отхвърлите, но те ще имат положителен ефект върху статуса ви, ще окажат оздравително въздействие върху положението ви- генерално. В друг вариант- амбициите ви нарастват перманентно, а заедно с тях и социалната ви активност, шансовете ви да подобрите материалното си положение.

Не е изключено всичко това да се случва на фона на повишено напрежение или конкуренция, която можете да надделеете, благодарение на вече придобит авторитет, опека от влиятелни лица, а също- склонността ви енергично да отстоявате мнението си.

Перманентно нараства и способността ви да влияете на околните чрез дар словото си, аргументирано и убедително. Звездите са на ваша страна при водене на преговори и все пак, ако има някакви по-сериозни разногласия или пречки по пътя ви към набелязаната цел- те се оформят по-ясно през втората част на периода.

Новолунието от вторник и сряда за вас означава обновяване на финансовите потоци, така че до средата на август можете да извършите своеобразен пробив в тази посока, ако желанията ви са в съчетание и с конкретна цел и съответна инициативност. На този етап за вас е от водещо значение да си изградите вид стратегия, да сте по-внимателни в изказа, да овладеете евентуални емоционални реакции, за да не се получи така, че при пресилени и изпитващи ситуации- „вместо да изпишете вежди, да извадите очи”, особено в четвъртък и петък. В събота и неделя имате нужда от почивка или предпочитате предимно компанията на близки и роднини. Не са изключени обсъждания съществени теми касаещи социалния ви статус с елемент на изненада, но и вид прояснение.

 

Лъв – Новолунието на 02 август е във вашия зодиакален знак-Лъв и вие би трябвало да се възползвате максимално от това астрологично събитие, като инициирате някакво обновление в живота ви, което да прораства през цялата предстояща година.

Рождениците от тази седмица през следващите месеци ще проявяват забележително упорство в преследването на личните си намерения, факт, който ще повиши авторитета им или ще сбъдне съкровена мечта. Останалите- могат да се възползват от моментната опека на звездите и волево да насочат бъдещите си перспективи в по-позитивна посока.

Дава ви се възможност да стабилизирате сърдечните си връзки, чрез общ проект, понякога и дете, като изправите евентуални и натрупани недоразумения през изминалите няколко месеца.

Започват да се разплитат и казуси свързани с домашните условия на съществуване, семейството ви, които клонят към развръзки или окончателен фон.

Ако имате деца- те също могат да се превърнат във фокусна точка, изискваща повишено внимание и отговорности, водещи до добри резултати и според текущите ескалиращи приоритети. Понякога тенденцията може да е свързана и с инвестиция в по-светлото им бъдеще…Шансовете ви за добри печалби продължават да са високи, но по различни поводи могат да се повишат и разходите, нека това да не се превърне в повод за недоразумения между вас и любими хора, особено в четвъртък и петък. В събота и неделя- интересни новини, разговори,  не са изключени и изненади.

 

Дева – Все повече се натягат битови, имотни приоритети или такива, които са свързани с место-живеенето ви, семейството-също. На тези въпроси можете да повлияете положително през настоящия период, чрез обсъждания, като обяснявате гледната си точка, твърдо отстоявате мнението си, евентуално предприемете пътуване, ориентирате се към алтернативи, „обходни пътища”- образно казано.

В подобна обстановка, вие може да се проявите като енергична личност, ако не желаете, тогава ще отстъпите тези „права” на друг човек, който ще ви указва съществено влияние, може да промени качествено първоначалните ви идеи и визия за бъдещо развитие.

Новолунието от вторник ви насочва точно- към допълнителни варианти, които могат да прорастват, ваш е изборът дали ще им дадете ход, какъв път ще изберете, но е твърде вероятно да попаднете на своеобразен житейски кръстопът, на който е важно да направите избор- с какво да продължите ,какво да оставите зад гърба си. Ако има някакви слаби звена, които трябва да се отстранят в комуникацията и не само, с най- близкото ви обкръжение- те ще станат особено видни в четвъртък и петък. Избягвайте пряка конфронтация, заложете на дипломатичния тон в такъв случай. В събота и неделя- спонтанни или целесъобразни харчове, обсъждания на тема „приходи-разходи” могат да дадат отговори и насоки.

 

Везни – Вашето положение в колектив се променя поради факта, че попадате в нов колектив, защото изискванията към вас са се обновили или защото самите вие променяте линията си на поведение поради нараснали амбиции.

Новолунието от вторник и сряда е като своеобразно ново начало в тази връзка. Тенденцията ще ви направи социално по-активни, борбени, а понякога и неспецифично за вас- по-остри в изказа, безкомпромисни. Възможно е и да има съответни провокации в тази посока, все пак „крушката си има и опашка”…

През това време повишавате авторитета си, можете да привлечете на своя страна опека от по-възрастни и/или влиятелни личности.

Стари приятели напомнят за себе си или спорни ситуации от миналото изискват окончателно, конструктивно разрешение, които ще стабилизира позициите ви, ще ви помогне да продължите напред без излишни „тежести”-образно казано.

Информационният поток е много усилен- интересни, полезни  новини, а е възможно да узнаете някаква тайна, ако има скрити процеси и/или зад гърба ви- те ще се прояснят. В друг случай- склонни сте да гледате по-критично на всичко случващо се, да се вглеждате в детайли,които преди сте пренебрегвали. Това може да охлади страстите, дори чувствата ви. Най-показателни в подобно отношение са четвъртък и петък. В събота и неделя на повърхността изплуват всички трупани емоции, вие ги афиширате, привличате погледи и внимание, до голяма степен сами направлявате събитията.

 

Скорпион – Новолунието от вторник и сряда е едно от ключовите за вас през цялата година. То може да обнови социалния ви статус, като акцентът пада върху необходимостта, а и възможността да стабилизирате доходите си, да получите по-голяма сигурност-общо  и в перспектива. Вероятно мнозина усещат „ветровете на промяната”, а това ги мобилизира, амбицира и през следващите няколко седмици тази линя на поведение ще ги превърти на по-високо ниво, като минимум- ще оформи позиция, на която после да разчитат дълго.

Материалното ви положение може да е сложно, но от 02 август и  до 22 септември вашата инициативност по подобни теми е значима и задължително ще отключи шансове за печалба, вид алтернативи, които да се отразят положително на финансите ви.

На този етап обаче, целесъобразно е да сте по-внимателни към въпроси приходи- разходи, не поемайте излишни рискове- например, даване на пари на заем, защото после трудно ще си ги върнете. В друг вариант- настъпват спорове- отново свързани с печалби, доходи,  евентуални харчове…До колко можете да разчитате на околните и дали те ви носят полза или по-скоро- загуби, виждате в по-ярки краски в четвъртък и петък. Все пак, кръгът ви от поддръжници постепенно ще нараства. В събота и неделя дните не протичат по предварителен график, може да имате подчертана нужда от почивка или предпочитате компанията само на най-близките ви хора.

 

Стрелец – От 02 август до 22 септември Марс ще пребивава във вашия зодиакален знак и ще ви зареди с много енергия. Това е полезно, защото повечето от вас вече може да са се почувствали изтощени от постоянни и допълнителни ангажименти, от обстоятелства, които са отчитали за „извън контрола им”.

Е, сега Марс отново ще влее сили във вас, ще ви надари с достатъчно воля, а и ресурси, така че да се справите с всички предизвикателства по пътя ви, да постигнете набелязаните цели.

При самия преход обаче и в началото на периода се пазете от нервно напрежение, което да повиши раздразнителността ви, може би и не без основание, но е важно да не се прекрачват границите на добрия тон, понеже информационният поток е усилен, но пряко рефлектира върху имиджа ви и ще се имплантира трайно в него.

Припомням, че докато Марс е във вашия зодиакален знак, вие градите нова енергийна програма, която после ще прораства дълго, да кажем- през следващите две години и половина. Но всичко ще зависи предимно от личната ви позиция, идеи, поведение, инициативност. Това е добра новина, но също и огромна отговорност.

Вие постепенно се оказвате на прага на промени, които генерално ще се отразят на социалния ви статус- кариерно развитие или брачни връзки, а като минимум на начина, по който ви възприемат околните.

Мнозина обновяват линията си на поведение или цели, приоритети…Ставате все по-безкомпромисни, борбени, целите се на далеч – в пряк и преносен смисъл, а това ще даде нужния резултат.

Новолунието от вторник и сряда ще разшири хоризонтите пред вас- защото през следващите няколко седмици ще увеличите влиянието си, кръга от познати, хора ,на които да можете да разчитате, включително и влиятелни лица, понеже ще предприемете вълнуващо пътуване или ще успеете да се справите с ескалиращи, неуредени правни въпроси…вариантите са много, носа във ваша полза, особено за родените през първи деканат, но и всички останали в различна степен. Ситуации от миналата есен при тях клонят към развръзки до този септември. Едни от най-важните ви дни са четвъртък и петък- през тях дребни действия имат широко отражение и могат да завъртят „колелото на Съдбата”. В събота и неделя няма да ви липсва приятна компания.

 

Козирог – Вие сте в силно трасформиращ период, а Новолунието от вторник и сряда може да ви постави на прага на някакъв житейски кръстопът. В подобен процес се „проверява” всичко, което е устойчиво в живота ви, породило се е в началото на годината, а онова, за което не ви достигат ресурси-под формата на желание, ответен отговор и реакция или дори финансова поддръжка, вид мотивация- вероятно до края на август ще се отстрани от пътя ви.

Възможно е дави се наложи да вземете определящи решения относно пътувания, юридически ,спорни казуси…В друг случай- роднини се явяват полезна поддръжка, насочват ви.

Хора „стоящи далеч от вас”- в пряк или преносен смисъл все повече обсебват вниманието ви, не са изключени важни, полезни новини от тяхна страна. Ако има някакви подводни течения или препятствия по пътя ви към успехите и личното ви щастие- можете да ги идентифицирате в пълна степен четвъртък и петък. Тези дни могат да „осветят” и една по-далечна перспектива- да кажем, поне до края на септември. Ако всичко е наред през тези дни-това ще бъде чудесен сигнал за вас. А ако възникнат казуси, отчитани като „извън контрола ви” или под формата на изненади- потърсете къде са пропуските, замислете се за алтернативни  към личните ви цели. Полезно е да не се претоварвате, мнозина имат нужда да намалят темпото, за да не се почувстват изтощени. В събота и неделя привличате внимание, проявявате забележителна креативност.

 

Водолей – Новолунието от вторник и сряда ще обнови партньорските ви взаимоотношения /лични и делови/, ще съдейства за увеличаването на собствената ви популярност, но също и необходимост повече да се доказвате пред другите.

Почти целият август е важен за вашите връзки, а през следващите две седмици е препоръчително да ги насочите в една по-позитивна за вас посока, защото по „звездно разписание” сега имате шанс да им влияете повече от обикновено, а и по това време се „проверяват”, „наместват” взаимоотношенията ви.

Възможно е да се породи необходимост от обсъждане на важни въпроси относно общото ви бъдеще или поне в тази част, в която подчертано зависите от одобрението и мнението на важни за вас хора.

Периодът е подходящ да привлечете на своя страна вид авторитети, съдействащи за собствените ви желания и успехи.

Възможно е стари приятели да напомнят за себе си или въпроси ескалирали от февруари, да започната да се разплитат през август.

Нараства и конкуренцията в близкото ви обкръжение, а ако имате недоброжелатели, най-ясно можете да ги идентифицирате в четвъртък и петък. Тези дни са показателни и за финансите ви, до колко можете да разчитате на подкрепата на околните, кои са „слабите звена”, способни да объркат бюджета ви. Не са изключени и обсъждания, спорове свързани с материалното ви благосъстояние, но нека бъдат конструктивни. Чувствата ви могат да охладнеят под въздействие на прозаични, всекидневни задачи за изпълнение или чисто материални приоритети. В събота и неделя можете да предприемете пътуване и да прекарате чудесно. Интересни известия, изненади.

 

Риби – Новолунието от вторник и сряда влияе на професионалната ви реализация и кариерно развитие. До средата на август имате шанс да извършите своеобразен пробив в това направление- да повишите позициите си, авторитета си, а ако нямате подходяща реализация-да си потърсите и намерите такава.

Успехите ви подчертано зависят от одобрението и подкрепата на околните, като тенденцията се усилва и може да ви въвлече в конкурентна среда или обстановка, която изисква да сте мобилизирани в пълна степен, така че да се справите с обновените изисквания към вас, очаквания и т.н.

От 02 август и до 22 септември ще се борите енергично за по-добрия си социален статус, права- в един по-общ смисъл. Успехите ви ще се закодират трайно в имиджа ви и могат да ви превъртят на друго ниво на развитие.

Ако има някакви „слаби звена” в комуникацията ви с важни за вас хора, от които зависи просперитета ви, те се проявяват в пълна степен в четвъртък и петък. През тези дни се пазете от пряка конфронтация, заложете на дипломацията. Въпреки всичко, влиянието ви над околните расте, тенденцията се поддържа до края на септември, това е оптималният срок, през който можете да заздравите свои връзки, партньорски отношения-лични и делови, но може и да разпаднете някой от тях, предимно онези, които са изчерпани като ресурс и възможност за развитие. Вид развръзки за мнозина. Втората част от седмицата ви дава „първи сигнали” –обърнете внимание, насочвайте до колкото е възможно. В събота и неделя сте доста емоционални, занимават ви основно материални въпроси. Не са изключени спонтанни или непланирани разходи.

 

 

 

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com

No Comments Yet

Leave a Reply