Необходими продукти:
2 листа замразено маслено тесто
3 големи яйца
250 гр. натрушено меко козе сирене
3 с.л. листа от прясна мента-едро нарязани
+ цели листа за украса
сол и смлян черен пипер на вкус
Това са продукти за 4 порции. Подготовката на продуктите ще ви отнеме не повече от 15 мин., а самото приготвяне е 20-тина мин. Накрая охладете 10 мин., но поднесете топли.
Приготвяне:
-Покрийте с маслено тесто 4 формички за тарталети и ги оставете в хладилника за 10 мин.
-Предварително загрейте фурната на 150 С
– Извадете формичките от хладилника.Покрийте тестото във всяка формичка с квадратно парче восъчна хартия и поръсете с 1 супена лъжица ориз.
– Запечете формичките за 10 мин., докато тестото започне леко да променя цвета си
– Превключете фурната на 180 С
– Разбъркайте яйцата в купа
– Добавете натрушеното козе сирене и ментата и разбъркайте добре
– Разпределете пълнежа в тарталетите. Подправете с черния пипер и солта на вкус
– Запечете още 10 мин. докато пълнежът стане златист
– Сервирайте тарталетите топли, украсени с листа от мента
Едно страхотно топло предястие, леко и много свежо заради ментата. Може да го поднесете както с бяло, така и с леко червено вино. Бон апети 😉
източник: ladymagazine.bg