Имаме нова любима пролетна салата, която бързаме да споделим с Вас – здравословна, богата на вкус и ако искате да преборите пролетната умора, непременно Ви я препоръчваме да я вкарате в своето меню 😉
Пресният спанак е много подходящ за свежи салати и се комбинира чудесно, както със сладки по вкус съставки, така и със сирене и ядки …….
Днешната рецепта е за Салата със спанак, зелена салата, лук, репички, козе сирене, дресинг с червено вино, зехтин, лимон, чесън и мед от Таня Резачева.
Продукти:
300 гр.бейби спанак
Зелена салата
Репички
Зелен лук
150 г.-козе сирене ( по избор )
1 скилидка чесън (пресован)
1 с.л мед
2 с.л- лимонов сок
2с.л- зехтин
1 шепа смлени орехи
1 малка чаша червено вино
хималайска сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Хубаво е когато правите дресинга за салата да не го приготвяте прекалено рано, за да не загубят съставките своите ароматни качества. Приготвяйте дресинга непосредствено преди приготвянето на салатата.
Приготвяме дресинга: една малка чаша червено вино, 1 скилидка пресован чесън, 1 лъжица мед, 2с.л лимонов сок, зехтин и хималайска сол. Разбъркайте докато се получи еднородна смес.
В салатна купа слагаме измитият бейби спанак, добавя се накъсаната зелена салата, нарязаните репички, зеленият лук и парченцата козе сирене. Салатата се овкусява с вече приготвеният дресинг и преди да поднесете отгоре поръсете със смлени орехи.
Пожелава ме Ви добър апетит 🙂
снимка: Tаня Резачева