Кой не обича катми рано сутрин?
Носят приятно усещане за домашен уют и любов….
В събота и неделя винаги си готвим нещо вкусно и не защото все не ни остава време, а защото всички сме вкъщи. А какво по-хубаво да ухае рано сутрин на домашно приготвени катми и всички да се съберем в кухнята, да си говорим за мечти и вкусотии.
Таня Резачева Ви предлага рецепта за здравословни катми с бадемово мляко, вода от накиснато
ленено семе, пълнозърнесто брашно, брашно от лимец, мая и хималайска сол.
Продукти:
Половин литър бадемово мляко
1 ч.л – смляно ленено семе
1/3 кубче мая
1 ч.л- хималайска сол
1ч.чаша- пълнозарнесто брашно
1 кафяна чаша- брашно от лимец
Начин на приготвяне:
Половин литър бадемово мляко, 1 чаена лъжичка смляно ленено семе се залива в 1 кафяна чаша топла вода, Изчаква се да изтече и се прецежда водата и се добавя към млякото.
В една хладка кафена чаша вода се разтваря 1/3 кубче мая и се добавя към сместа заедно с 1 чаена лъжичка хималайска сол. Накрая се прибавя около 1 чаена чаша пълнозърнесто брашно и около 1 кафена чаша брашно от лимец. Ако Ви се стори рядко добавете повече.Оставя се да втаса, след което се разбърква добре сместа.
Пече се в тиган или сач намазан с малко зехтин 🙂
Дебелината е малко повече от тази на палачинките.
Приятен и здравословен уикенд 😉
снимка: Таня Резачева