Здравословни катми

Кой не обича катми рано сутрин?

 

Носят приятно усещане за домашен  уют и любов….

 

В събота и неделя винаги си готвим нещо вкусно и не защото все не ни остава време, а защото всички сме вкъщи. А какво по-хубаво да  ухае рано сутрин на  домашно приготвени катми и всички да се съберем в кухнята, да си говорим за мечти и вкусотии.

 

Таня Резачева  Ви предлага рецепта за здравословни катми с бадемово мляко, вода от накиснато

ленено семе, пълнозърнесто брашно, брашно от лимец, мая и хималайска сол.

здравословни катми

Продукти:

 

Половин литър бадемово мляко

 

1 ч.л – смляно ленено семе

 

1/3 кубче мая

 

1 ч.л- хималайска сол

 

1ч.чаша- пълнозарнесто брашно

 

1 кафяна чаша- брашно от лимец

 

Начин на приготвяне:

 

Половин литър бадемово мляко, 1 чаена лъжичка смляно ленено семе се залива в 1 кафяна чаша топла вода, Изчаква се да изтече и се прецежда водата и се добавя към млякото.

В една хладка кафена чаша вода се разтваря 1/3 кубче мая и се добавя към сместа заедно с 1 чаена лъжичка хималайска сол. Накрая се прибавя около 1 чаена чаша пълнозърнесто брашно и около 1 кафена чаша брашно от лимец. Ако Ви се стори рядко добавете повече.Оставя се да втаса, след което се разбърква добре сместа.

Пече се в тиган или сач намазан с малко зехтин 🙂

Дебелината е малко повече от тази на палачинките.

 

 

Приятен и здравословен уикенд  😉

 

 

 

 

снимка: Таня Резачева

No Comments Yet

Leave a Reply