TABATA предизвикателство – Ден 12

Ден 12/30 😉

Починахте ли си вчера? Шегувам се разбира се. Просто упражненията, които беше подбрал Светльо, имайки предвид факта, че работим без почивка бяха по-леки и тренировката бе удоволствие за тялото. Всъщност тези от вас, които са с тежка мускулна треска през повечето време (като мен), Ден 11 би трябвало да ви се отразил много добре. Загрели сте мускулатурата, което е спомогнало днес да се чувствате далеч по-добре.

Днес ще работим за дупе 😉

Който обича планк ще му е доста леко да мине през днешните упражнения. Всяко от 8-те упражнения започва от позиция планк и работим с краката за дупето.

Упражненията са както следва:

  1. Планк и повдигаме десен крак нагоре
  2. Планк и повдигаме ляв крак нагоре
  3. Планк и повдигаме десен крак на 45″ градуса
  4. Планк и повдигаме ляв крак на 45″ градуса
  5. Планк и изнасяме десен крак в страни
  6. Планк и изнасяме ляв крак в страни
  7. Планк и свиваме дясно коляно към дясно рамо
  8. Планк и свиваме ляв крак към ляво рамо

Хубавото на тези упражнения, че работейки за дупето, всъщност през цялото време правим упражненията със стегнат корем, което допълнително укрепва коремната мускулатура.

За тези от вас, които не са запознати с ПЛАНК-а, може да погледнете статията за планк и предизвикателството, което бяхме отправили към вас в началото на годината. Това наистина е едно уникално упражнение и определено има защо да е любимо на повечете разбиращи от спорт инструктори.

Ако натоварването ви е малко, комбинирайте с Ден 8 или Ден 7 ;), в зависимост от това коя част от тялото ви има нужда от повече натоварване. Събота е…отделете повече време за тренировка, загряване и разтягане, след това си вземете един душ и си направете масаж с ароматни масла.

Ех, че хубавоооо 😉

Да започваме!!!

 

 

 

 

снимка: espacosaudesuplementos.com.br

No Comments Yet

Leave a Reply