Kак да избегнем трупането на килограми през есента

Когато листата на дърветата започнат да се обагрят в различни цветове, вятъра застудее и лъчите на слънцето не топлят така силно идва времето на топлите пуловери, вкусните манджички и топлите супи. Салатите вече не достигат за да ни заредят с нужното количество енергия и съответно променяме дневното си меню спрямо нуждите. В повечето случаи това няма как да не ни се отрази и резултата на кантара в най-добрия случай е +3 кг.

Натрупват се за кратко време много празнични дни, които са свързани с тежки храни и въздаржанието е немислимо. За наша радост 2-3 килограма винаги могат да се скрият под топлите пуловери и палта, но дали това е решението на този казус?

В момента в който времето застудее е хубаво да сте подготвени с нов хранителен режим, който ще ви помогне да се предпазите от натрупването на килограми през студените месеци.

Ето няколко съвета, които давам на хора близки до сърцето ми и сега споделям с вас, тъй като обичам безкрайно читателите на LadyMagazine 🙂

#1. Създайте си навик редовно да хидратирате организма си

Лятото е лесно да пием вода по всяко време, есента и зимата обаче не стоят така нещата и затова е важно вие да си създадете навик редовно да пиете вода. 30мл. на килограм е нормалното количество за всеки човек. Това ще рече, че ако тежите 60кг х 30мл = 1800мл вода за деня. Кафето, чая, горещия шоколад не спадат към течностите, които ни хидратират. Може да ги приемате, но не забравяйте водата. Ако не ви е толкова вкусна, може да и добавите резан лимон, грейпфрут или боровинки.

#2. Отнасяйте се великодушно с въглехидратите

Да елиминирате въглехидратите от менюто си не е добра идея. Да консумирате въглехидрати всеки ден също не е добра идея. Пътя навън? Оптималния вариант е да замените определени въглехидрати с други такива. Вместо бял хляб се хранете с типов, пълнозърнест, хляб от лимец. Същото се отнася и до пастата. Винаги избирайте пълнозърнеста паста богата на фибри.

#3. Отнасяйте се към себе си с внимание

Есента предполага тихи топли следобеди придружени с вкусни домашни пайове от ябълки, круши или тиква,придружени с чай или кафе, които ни носят усещане за уют и ни връщат в детството. За съжаление всичките тези изкушения са висококалорични, което автоматично ще се отрази на кантара. Със сигурност не е необходимо съвсем да изключим тези вкуснотии от менюто си. Опитайте се да контролирате порциите и времето в което консумирате подобни изкушения. Бъдете разумни.

#4. Инвестирайте в месечна карта за фитнес

Това може би ще е най-добрата инвестиция, която ще направите тази есен. Съветвам ви дори да си направите годишен абонамент. Повечето фитнеси предлагат гъвкави схеми на плащане и няма да е необходимо да давате парите накуп. Много хора не могат да се стимулират сами в къщи и да тренират редовно и затова им е необходима подкрепа. Поканете близка приятелка и си следете заедно прогреса. Състезавайте се със себе си. Споделете целите си поне с още двама или трима човека, които да са вашата група за подкрепа.  Сега е момента да започнете да изградите тялото, което ще разхождате по плажа през Лято 2016.

#5. Заложете на плодове и зеленчуци

Засилете имунната си система през есента за да имате повече енергия за зимата. Повечето от есените плодове и зеленчуци са изключително полезни за организма. Включете колкото се може повече от тях в ежедневното си меню за да укрепнете здравословното си състояние и да избегнете натрупването на излишни килограми.

#6. Поемете отговорността за себе си.

Вие сте единствената личност, която може стриктно да се придържа към определен хранителен режим и да посещава редовно спортната зала. Не очаквайте другите да ви съблюдават и да имат грижа за това как вие ще изглеждате. Вашата добра физическа и емоционална форма е ваша отговорност. Не се лишавайте, но и не прекалявайте. Бъдете разумни в избора на храна. Мислете предимно за здравето и самочувствието си.

Често се случва през есента да изпадаме в лошо настроение и депресия. Това е така защото деня намалява и слънцето грее по-леко. Огледайте се и вижте колко красива е есента. Тя ни дава толкова много и няма никаква причина да се подаваме на меланхолични настроения. Есента е време да се отърсим от всичко излишно така, както падат есените листа и да започнем всичко от начало. Запазете радостта и емоциите от изминалото лято, поддържайте или подобрете физическата си форма и посрещнете зимата по-ведри и щастливи от всякога.

Чувствайте се свободни да споделите с нас вашите есени рецепти за добра форма и хубаво настроение 🙂

 

 

 

 

 

източник: www.ladymagazine.today

снимка: Pinterest

 

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply