Christian Dior S/S 2014 PFW

Седмицата на модата в Париж е в разгара си. Броени дни преди края на модния месец за сезон пролет-лято 2014 френските модни къщи изненадват с удивителни колекции и спиращи дъха идеи. Едно от най-очакваните ревюта – това на младия дизайнер Ралф Симънс за Christian Dior – се състоя в петък, за да докаже за пореден път, че модата е изкуство.

 

CD1

CD3

 

Симънс представи на подиума 77 визии, миксиращи традиция и модернизъм по-успешно отвсякога. Запазената марка на бранда – вталеното сако, класическият панталон и женственото бюстие присъстват и тук. Белгиецът обаче ги комбинира с неочаквани материи – изключително ефирни, футуристично лъскави и твърди – и ги разнообразява с любимите си наситени цветове, с флорални принтове, както и с разнообразни послания, изписани директно върху моделите вместо бродерия.
CD12
CD13
Класиката за марката – вталено сако, прав панталон и разбира се всичко това в черно…да това е Dior.
CD21
Силно впечатление направиха и идейните рокли наподобяващи мъжка риза. Изработени от памук и решени в  тонове, като бледо розово, сиво и светло синьо. Идеалното решение за ежедневието на една практична дама.
CD7CD8
Обем. Това е темата, с която дизайнерът се забавлява през новия сезон, изпращайки на подиума структурирани поли тип балон, лъскави, прави двуредни сака без ръкави, обемни рокли с прорези и набори.
CD18CD16
Колекцията изстрелва жената Dior директно в бъдещето. Оказва се, че там тя се чувства точно толкова комфортно, колкото и през 1946, когато е родена като муза на новосъздадената тогава модна къща.
източник текст: codemoda.com
редактор: ladymagazine.bg
снимки: Style.com
No Comments Yet

Leave a Reply