CHANEL S/S 2014 PFW

Седмицата на модата в Париж, а заедно с нея и целият моден месец, приключи. Най-очакваните ревюта вече бяха показани, за да захранят предстоящите сезони с вдъхновение и цвят. Точно такава роля играе новата колекция на модна къща Chanel, изпълнена с вълнуващи идеи и спираща дъха палитра.

CA1CA2

За сезон пролет-лято 2014 изкуството буквално завладява подиума на легендарния бранд и изпъстря лицата и гардероба на моделите. Карл Лагерфелд влиза в ролята на талантлив художник, който създава произведенията си от туид, артистични принтове и нетрадиционни кройки. Изпъстрените с разнообразни цветове облекла, нарисувани сякаш директно с четка, се допълват по отличен начин с представения на подиума грим, вълнуващ и нетрадиционен като произведение на модерното изкуство.
CA6CA7
Показаните 89 визии преливат от къси и дълги рокли от туид с меланжиран цвят, към монохромни комбинации на издължени сака и къси панталонки, до color block съчетания на широки панталони и три блузи – едната носена в допълнение на панталона, втората вързана през кръста, третата – метната на раменете. Визиите са допълнени от мини чанти в ярки цветове, от раници, сякаш ръчно рисувани, от обемни портфолио папки, както и от поредната интерпретация на знаковото за Chanel перлено бижу – този път съставено от две огромни перли, декориращи колие тип choker.
CA8CA10
Тази колекция на Chanel беше парад на артистизма. Никога не бихме могли да си обясним емоцията , която тласка Лагерфелд да прави нещата по такъв необикновен начин. В близо 90-те визии имаше дух, имаше емоция, страст, истинска история, която никой не би могъл да разкаже по толкова колоритен и вдъхновен начин освен Карл Лагерфед.
CA13CA26
източник: ladymagazine.bg
снимки: Style.com
No Comments Yet

Leave a Reply