Продукти за 4 порции
500 г свинско контра филе
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. брашно
20 г масло
1 с.л. олио
За хрупкавата коричка
2 филии бял хляб
80 г суров шам фъстък
4 – 5 стръка магданоз
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин
Приготвяне
* Нарежете месото на четири парчета и овкусете със сол и пипер. Поръсете ги с брашното.
* Загрейте маслото и олиото и изпържете месото за около една минута от всяка страна. Прехвърлете го в тавичка и полейте с мазнината от пърженето.
* В блендер смелете на трохи хляба, шам фъстъка и магданоза. Подправете със сол и пипер и разбъркайте трохите с яйцето и зехтина. Разпределете сместа върху парчетата месо.
* Загрейте фурната на 200* и изпечете ястието за около 15 минути или докато коричката се втвърди, стане хрупкава и придобие апетитен загар. Сервирайте топло с прясна салата. Може да замените шам фъстъка с други ядки, но аз исках да заложа на свежия зелен цвят и финия му вкус. Да ви е сладко!
източник:http://yoli-www.blogspot.com/