8 уникални начина да пречистите тялото си

Детоксикацията, т.е. прочистването на организма от натрупаните в него отровни вещества (токсини), е тема, особено модерна през пролетта и началото на лятото. Всеки от нас си позволява по-калорични храни през зимата мислейки, че широките пуловери и дебелите палта ще прикрият понатрупалите се килограми. Да ама НЕ! Ето защо по едно също време всички решаваме, че трябва да се избавим от излишните килограми и започваме драстични диети от които последващият резултат е просто депресиращ. Съветваме ви вместо да стресирате организма си да се ориентирате към едно бавно и методично пречистване с помощта на което не само ще  харесате отражението в огледалото, но и ще повишите значително енергията и.

Хубаво е да знаете, че повечето от т.нар. детоксикиращи продукти съдържат билки и други хранителни съставки за подпомагане на черния дроб, повечето от тях са съставени от почти същите фибри и разслабителни средства, с които се пречиства дебелото черво. Обикновено се препоръчва да се ползват около месец, за да постигнат желания ефект.

Но има и друг възможен подход – вместо да прекараме цял месец в опити да изхвърлим токсините от тялото си, натрупали се заради собственото ни безгрижие, може да взимаме всекидневни мерки, с които да подпомагаме черния си дроб, червата, бъбреците, кожата, белите дробове, т.е. органите, участващи в естествените детоксикиращи системи на тялото. Те непрестанно неутрализират и унищожават токсините и отпадъчните продукти от нормалния метаболизъм.

Предлагаме ви няколко съвета, които ще поддържат тялото ни винаги във форма:

1.  Намалете консумацията на захар

8-ways-detox-1
www.shape.com

 

Започнете с това да намалите консумацията на захар или да я замените с кафява, мед или други захарни подобрители. Ако консумирате много захар вие карате организма да произвежда повече инсулин. В дългосрочна перспектива този навик би ви докарал до критични състояния като диабет, рак и др.

2. Приемайте повече вода

8-ways-detox-2
www.shape.com

Започнете да приемате повече вода. Може да  започвате деня с голяма чаша вода с изцеден сок от половин лимон.

3. Раздвижете тялото си…

8-ways-detox-3
www.shape.com

Редовните упражнения спомагат циркулацията на кръвта. 30 минути сутрин засилват метаболизма, укрепват тялото и повишават енергията.

4. Пийте много чай…

8-ways-detox-4
www.shape.com

Честата консумация на чай е хубава за организма не само защото е пълен с антиоксиданти, но и защото хидратира тялото. Имайте в предвид, че кофеина в чая е различен от този в кафето.

5. Заложете на органична храна…

8-ways-detox-5
www.shape.com

Множество цветни плодове и зеленчуци трябва да са включени в ежедневното ви меню тази година. Може да ги комбинирате с ядки, бобови култури и семки.

Когато се храните с такъв тип култури, организма ви получава необходимите полезни вещества. Тъмно зелените зеленчуци, например, са пълни с полезни вещества и са с ниско съдържание на калории, така че може да си похапвате на богато от тях.

6. Противодействайте на замърсяванията от външната среда…

8-ways-detox-6
www.shape.com

Не забравяйте, че замърсения въздух и алергените не спират да кръжат около нас. В повечето аптеки вече може да се намерят достатъчно медикаменти с които да подобрите дихателните си способности и да не мъчите организма си.

7.  Сауна…Сауна…Сауна!

8-ways-detox-7
www.shape.com

Сауната е всеизвестна със своите пречистващи организма свойства. Намерете поне 3 пъти в седмицата време да прекарате 30-45мин. ш сауна/парна баня. Ще се почувствате тотало обновени.

8. Ексфолирайте…

8-ways-detox-8
www.shape.cом

Чрез ексфолирането отстраняваме мъртвите клетки от кожата си. Ето защо е много важно да го правим поне 3-4 пъти седмично. Разбира се не трябва да прекалявате защото рискувате да изсушите кожата излишно…

 

 

 

 

 

 

източник: www.ladymagazine.bg

снимки: www.shape.com

No Comments Yet

Leave a Reply