8 неща, които всяка успяла жена е направила

Всяка жена има собствена дефиниция за успех. Но журналистката Ема Грей прекарва голяма част от професионалния си живот в наблюдаването и изучаването на известни и успели жени. И стига до следните изводи: че по един или друг начин, всяка една от тях е направила следните неща.

1. Не е очаквала съвършенство. За себе си или за хората около нея. Противно на схващането, че успелите жени са перфекционистки, точно те са хората, които отлично осъзнават, че не съществува нищо идеално. И не хабят нито нерви, нито усилия, за да го постигнат или открият.

success-woman-tricks
Pinterest

2. Обичала е това, което прави. Страхът да следваш мечтите си е най-голямата пречка към успеха. Правейки нещо, което не харесваш, ти няма как да вложиш цялата си страст в него, нито пък ще имаш амбиции да се развиваш във въпросната област.

3. Омъжила се е за най-добрия за нея мъж. Или не се е омъжила изобщо! Успялата жена не е емоционално зависима. Тя търси истинската любов и разбирателство. Сключва брак не заради страха от самотата, защото „така трябва“ или причина, различна от истинското желание да бъде с този човек. Няма време за драми, преследвания и съмнения. А ако е сбъркала в своята преценка, не изпитва страх от развод.

4. Вярвала е в себе си. Знаела е, че ако нещата не се получат по един начин, то ще се получат по другия. Не е сменяла целите си, а пътя към тях.Стояла е далече от хора, които стъпкват увереността й, не е спирала да се учи, но и не е престъпвала принципите си. Също така е усвоила добре един много важен урок – провалът върви ръка за ръка с успеха!

5. Грижила се е за себе си. И то не толкова, за да е красива в нечии очи. А за да се чувства добре в своята кожа, да бъде здрава, мотивирана, със самочувствие и достойна за подражание.

6. Знаела е, че задачите никога няма да свършат. И е била ОК с това! За да си максимално продуктивна, трябва да разбереш, че не можеш да свършиш всичко днес. Не се заемай с десет неща, които накрая няма да са направени като хората. Вместо това, отсей приоритетите!

7. Планирала е времето си. Успялата жена отлично знае, че то е по-ценно и от парите. Че не може да се върне, затова го оползотворява максимално добре. И отново според приоритетите си!

8. Изразявала е своята благодарност. Не си е приписвала чужди успехи, с удоволствие е признавала заслугите на хората около нея. Било то в офиса или вкъщи. Благодарна е за усилията, труда и отдадеността на останалите. Защото знае цената им!

източник:  www.beU.bg

снимка: Pinterest/ www.500pxl.com

No Comments Yet

Leave a Reply