8 начина да подготвим кожата си за зимата

Студените температури и лошите климатични условия могат да окажат много лошо влияние на нашата кожа ако не се погрижим и не я подготвим предварително за това. По време на студените зимни месеци може да забележите, че кожата ви е значително по-суха, дехидратирана, зачервена или раздразнена. Прекаляването с храна и алкохол по време на празничните дни може само да влоши положението. Какво да правим тогава?

За щастие всяка една от вас може да си създаде ежедневна рутина в грижата за своята кожа. По този начин със сигурност ще намалите тези проблеми до минимум, дори може да не се стигне до тях. Ето няколко трика в тази посока:

 

1. Заложете на подходящи кремове

Зимния сезон предполага повече грижи от колкото през лятото, ето защо забравете за лосионите и изберете богат на витамини дневен и нощен крем. Той със сигурност е с по тежка текстура от лосиона, но е най-доброто което може да предложите на кожата си за този период от годината. Зимните продукти обикновено са богати на мазнини, които предпазват кожата от дехидратация и зачервявания. Нанасяйте крема вечер преди лягане и сутрин 30 мин. преди да излезете навън. Много полезно е да изберете и по-плътен фон-дьо тен

2. Използвайте ежедневно продукти със слънчева защита

Много жени вярват, че тяхната кожа няма нужда от ежедневна слънчева защита през зимата. В същност слънцето ни нанася щети върху кожата целогодишно, през зимата студения вятър засилва този ефект. Ето защо поставяте ежедневно дневен крем с минимум SPF 15 и повече ако искате да запазите свежа вашата кожа за дълги години.

3. Не забравяйте очилата си

Често пъти подценяваме значението на този така важен аксесоар. Позволяваме си да си купим евтини с лоши стъкла очила само и само да сме в крак с модата без да се замисляме за значението им. Съвета ни е да заложите на класическа форма очила с хубави стъкла, които ще предпазват не само очите ви, но и кожата около очите ви, която е много по-чувствителна от останалата кожа, тъй като е много по-тънка.

4. Взимайте кратки студени душове

Има ли нещо по-хубаво от дълъг горещ душ през студените зимни дни? – Не разбира се! Въпреки това, ако искаме да се радваме на една свежа и еластична кожа в никакъв случай не трябва да прекаляваме с горещата вода. Тя единствено може да изсуши кожата и предизвика сърбежи по цялото тяло. Измивайте тялото с нежен глицеринов душ гел, редувайте топъл със студен/хладък душ и след баня задължително масажирайте кожата с богат хидратиращ боди лосион.

5. Подхранване

Не чакайте мили дами докато кожата на ръцете и лицето ви изсъхне за да се сетите, че има нужда от подхранващ крем. Трябва да започнете още от ранна есен. Обърнете особено внимание на ръцете, нанасяйте подхранващ крем поне два пъти на ден. Препоръчваме ви в студените зимни дни да слагате поне 5-6 пъти крем за ръце, така ще се радвате на мека и гладка кожа през цялата зима.

6. Балансирайте хранителния си режим

Повечето от вас сигурно знаят, че състоянието на кожата и не само е в пряка връзка с това с което се храним. Нашата храна е нашето гориво, ето защо трябва да се съобразяваме с какво се храним и много внимателно трябва да подбираме храните си за всеки сезон. През зимата на организма са му необходими повече мазнини, ето защо трябва да се сбогувате с ниско калоричните диети и да увеличите приема на зеленчуци, риба, и полезни мазнини. Също така за да засилите имунната си система повишете приема на цитруси, зелена и морска храна. По този начин ще намалите количеството на фини бръчици появили се от лошите климатични условия.

7. Поддържайте добра хидратация

Рядко срещам хора, които да пият достатъчно вода, още по-рядко ги срещам през зимата. Може и да не се чувствате много жадни когато навън е студено, но не забравяйте своите 8 чаши вода на ден.Кожата ви има нужда от хидратация целогодишно. Водата е изключително полезна за организма, за премахването на токсините, за добрата еластичност и цялостното и възстановяване.

8. Не пренебрегвайте ексфолирането

Всички продукти, които нанасяте върху кожата си могат да се окажат безполезни ако не ексфолирате добре преди тяхната употреба. Дерматолозите ни съветват да ексфолираме кожата си поне 3 пъти седмично през студените месеци. Това се отнася не само за дамите с мазна кожа….Момичета, продуктите с които почиствате в дълбочина кожата си, освен че премахват мъртвите клетки, също така успешно ще възстановят добрата структура на вашата кожа.

Да подготвите кожата си за студените зимни месеци може и да не е лесна задача, но със сигурност си заслужава усилията. Помнете, че именно зимата може да ви създаде много неприятни кожни проблеми, от които трудно да се отървете месеци наред. Създайте си правилни навици и ще се радвате на сияйна и блестяща кожа целогодишно ;).

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:http://womanitely.com/

 

No Comments Yet

Leave a Reply