7 причини защо есента е подходяща за промени

Докато всички смятаме, че пролетта е сезонът на грандиозните промени в нашия живот има няколко неоспорими факта, че есента е именно времето, през което трябва да вземем драстични решения свързани с големи промени в живота ни. В днешни дни много хора страдат от депресии и тежки психически състояния по време на есенно/зимния сезон, че чак да ти стане тъжно когато тези два прекрасни сезона настъпят.

Никой от нас не би си поставил ясни цели за студените месеци, докато не установи красотата и магнетизма на есента. Позитивното мислене е ключът към успеха. Трябва да се научите да запазите положителното настроение, което ви е завладяло лятото и през есента. Научете се да се наслаждавате на природата и се фокусирайте върху крайния резултат на вашите цели. Престанете да мислите, че има нещо лошо в дъждовните дни, та то почти цялото лято не спря да вали ;).

Ако в момента работите нещо, което не ви харесва – напуснете и намерете онази работа, която ще ви вдъхновява. Започнете да се храните здравословно, започнете да посещавате часове по танци, ходете на фитнес, грижете се повече за себе си. И ако все още не сме ви убедили в красотата на есента, то обърнете внимание на следващите 7 причини, които според нас са от значение за това колко успешен сезон може да бъде Есента:

1. Фокусирайте се върху целите си

Не знам за вас, но за мен дните в които вали дъжд са прекрасни за да се фокусирам върху кариерата и личните си цели. Отегчително е да пропилеете точно тези дни шарейки през различните ТВ програми, опитвайки се да намерите нещо интересно. В същност, като се замисли човек есента е чудесна именно за осъществяване на цели. Не се разсейваш мислейки за предстоящата отпуска, за прекрасните летни дни и развлечения, които предстоят. В офиса не те мори нечовешка жега, докато повечето ти познати купонясват по бийч баровете ;), което ще рече че имаш много повече време за размисли в правилната посока и нещата, които искаш да промениш.

2. Природата вдъхновява

За повечето от нас сезона на промените е Пролетта. В същност забелязали ли сте, че именно есента с нейните багри в оранжево, жълто и червено, свежия въздух, всички онези плодове и зеленчуци ни повдигат много повече настроението, имаме повече енергия и се справяме по-леко със задълженията си. Ако по някаква причина ви е тягостно или потиснато, просто излезте от офиса и направете кратка разходка в най-близкия парк,изчистете съзнанието си, насладете се на заобикалящата ви красота и ще усетите разлика в настроението си. Така може да вземете много важни за вас решения, които ще се отразят много добре на вашия живот.

3. Култивирайте си позитивно мислене

Ако сте страдали от есенна депресия едва ли ви е било до позитивни мисли. Със сигурност това е едно голямо предизвикателство – да останеш позитивен, когато повечето хора около теб непрекъснато коментират лошото време, тежкия живот о прочие. Приемете това предизвикателство и направете тази есен запомняща се, научете се да мислите позитивно, дори всички около вас да са отегчени и депресирани. Само по този начин ще си култивирате нов навик, който ще работи само и единствено във ваша полза. Само така ще насочите живота си в правилната посока.

4. Много по-лесно е да започнете да се храните здравословно през есента

Ако сте си поставили за цел да намалите теглото си или просто да подобрите здравословното си състояние, есента е точното време за това. Това е сезона на здравословните навици. По това време повечето плодове и зеленчуци са много по-евтини и може лесно да се научите да си приготвяте здравословни менюта без да се притеснявате за това колко ще ви струва това. Освен това, ако сега създадете такива навици, през зимата ще сте много по-здрави и ще имате много повече енергия.

5. Това е най-доброто време да започнете да спортувате

Ако не сте фен на спортуването на закрито, а сте решили да спортувате лятото едва ли е било много приятно да тичате на 35-40 С, но сега, когато температурите са значително по-ниски джогинга в парка след работа дори ще ви дойде зареждащо. А когато стане зима, организмът ви вече така или иначе яе е привикнал на новото темпо, така че няма да е проблем да тренирате и на закрито, когато студа навън не го позволява.

6. Отделяйте повече време за себе си

Ако искате да научите нов език или пък да стартирате собствен блог, няма по-подходящо време от есента за това. Започнах собствен блог именно през есента и благодарение на него срещнах толкова много хора, които ми помогнаха да погледна живота си от друга гледна точка. През есента повечето хора прекарват времето си сърфирайки в Интернет, гледайки ТВ, играейки различни игри. Ето защо бъдете по-продуктивни тази есен и не пропилявайте това прекрасно време от годината.

7. Спестявате повече пари

Може и да ви звучи странно, но през есента е чудесно време да започнете да спестявате по малко за нещата, които искате да си купите следващата година. Независимо дали ще е нова кола, обзавеждане или нещо друго от което вашето семейство има нужда. Важното е да планирате разумно бюджета си, така ще можете да постигнете целите си.

Съществуват още много причини поради които да заобичате есента, но тези са основни. Есента е прекрасна и няма нужда да я нарочваме като сезон на депресиите нали!? В този ред на мисли опитвали ли сте да промените съществено вашият живот през есента? Кой е вашият любим сезон за драстични промени?

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: http://womanitely.com/

 

No Comments Yet

Leave a Reply