7 лесни начина да изглеждате по-млади

Всяка жена иска да изглежда по-млада независимо дали е на 30 или на 60. С напредването в годините нашата кожа губи по-малко от своя естествен блясък и еластичност. За щастие съществуват някои хитрини с помощта на които можем да изглеждаме по-млади без значение на каква възраст сме. Най-важния съвет който не трябва да забравяте никога е да се грижите много добре за вашата кожа всеки ден. Запомнете, че колкото по-здрава е вашата кожа толкова по-млада изглежда. А сега да видим какво още бихме могли да направим за добрия и здрав външен вид…

1. Увеличете дневния си прием на Витамин С

Едно от фундаменталните неща е да увеличите дневния си прием на Витамин С. Той стимулира производството на колаген в кожата, което означава, че тя ще изглежда по-свежа и по-млада. Витамин С е полезен за кожата на цялото тяло, така че е добре да включите колкото се може повече храни в менюто си богати на този витамин.

2. Увеличете приема на протеини

Протеините имат много важна роля в почти всеки аспект по отношение на нашата кожа. Това включва производството на колаген, възобновяването на клетките като структура, цялостен облик. Оптимизирайте храненето си и приемайте протеини от риба, пилешки гърди, яйца, сурови ядки, бобови култури.

 

3. Използвайте зехтин в салатите си

Някои хора обичат да похапват салатите си с тежки майонезени сосове, които са вкусни, но далеч не са здравословни. Ето защо ви съветваме да ги заместите със зехтин в комбинация с винегред. По този начин тялото ви ще абсорбира много лесно полезните вещества като витамин С, Е и множеството антиоксиданти намиращи се в зеленчуците. Освен това е много здравословно.

 

4. Не използвайте пудра

Ако искате да имате свеж и младежки вид забравете за пудрата по лицето си. Колкото по-дълго имате пудра, толкова по-успешно подчертавате всички онези малки бръчици около очите и устните, просто защото тя се врязва в тях и ги прави по-дълбоки. Заложете на фон дьо тен с подходяща за вашата възраст текстура.

5. Добавяйте винаги малко бронзант

Всички онези малки и неприятни петънца, лунички и прочие, които се появяват от слънцето могат много лесно а се заличат с малко бронзант. Кожата става по бляскъва и неприятните петънца са невидими.

 

6. Грижете се за ръцете си ежедневно

Грижата за ръцете не трябва да бъде по-малка от тази за лицето, защото те са също голям издайник на възрастта. Не е необходимо да използвате специални продукти за ръце ако не ви се харчат допълнително средства за тях. Използвайте козметика за лице или боди лосион, но в никакъв случай не ги пренебрегвайте.

7. Винаги подбирайте правилния грим

Много жени използват прекалено тежък грим мислейки, че по този начин ще прикрият възрастта. Това мили дами е най-голямата ви грешка. С годините цветовете на които залагате при грима трябва да стават все по-светли. Като цяло макияжа е хубаво да е по-лек. Заложете на по-естествен вид.

Силно се надяваме, че сме ви убедили в това как може да изглеждате по-млади независимо от вашата възраст. Необходимо е внимание и грижа за вашата кожа и тя ще ви се отблагодари подобаваща, а единствения печеливш от това ще сте ВИЕ!

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:womanitely.com

ь

No Comments Yet

Leave a Reply