7 домашни рецепти за подпухнали очи

Грижата за подпухналите очи не винаги е лесна задача, особено ако се съобразяваш с определен бюджет. Както и да е, съществуват няколко много лесни трика с които може да се справите с тази проблемна област без да ви се налага да се разделите с цяло състояние. Със сигурност всяка дама би искала а се събужда свежа, отпочинала без отоци под очите. Ето какво може да направите мили момичета за да постигнете това:

 

1. Прясно мляко

Знаете ли, че студеното прясно мляко може да ви помогне да се справите с подпухналите очи. Прясното мляко съдържа полезни мазнини, които имат успокояващ ефект. Освен това е богато на аминокиселини, протеини, витамини А и Д, които намаляват подпухналостта под очите. Това, което трябва да направите е да поставите тампони напоени в студено прясно мляко върху очите и да постоите 15 мин.

2. Резанчета краставица

За тази хитринка едва ли има жена, която да не знае. Тя е отдавна позната и утвърдена радост за очите. Краставиците са богати на флавоноиди и антиоксиданти, които помагат за успокоението на зачервената и раздразнена кожа. Освен това имат охлаждащ ефект и помагат за добрата функция на червените капиляри. Всичко това успокоява кожата и намалява отоците. Нарежете няколко резана прясна краставица и ги поставете върху очите си за около 30мин. Можете също така да нарендосате 1 средно голяма краставица или 2 по-малки и да изцедите сока. Поставете го в хладилник за 20 мин. за да се охлади хубаво, след което вземете два памучни козметични тампона и ги потопете в сока, изцедете добре и ги поставете за 20 мин. върху очите. Изплакнете с леко хладка вода.

3. Белтъци

Белтъците ще ви помогнат да успокоите раздразнената си кожа, освен това стимулират циркулацията на кръвта в зоната около очите. За да се отървете от подпухналите очи поставете разбит белтък върху пръстите си и с потупване нанесете в зоната около очите. Останете така 15 мин., след което изплакнете с леко хладка вода.

4. Суров картоф

Ако нямате краставици спокойно може да ползвате сурови картофи. Поставете тънки резанчета картоф / като за чипс/ върху очите си и стойте така около 10 мин. Изплакнете с хладка вода и поставете ежедневния си крем.

5. Чаени торбички

Без значение дали ще изберете черен или зелен чай, и двата ще свършат чудна работа с подутите ви очи. Танина, който се намира в чая подобрява функциите на кръвоносните съдове около очите, съответно цялостното състояние на тази зона. Поставете две пакетчета чай в гореща вода, след което ги извадете, отцедете и оставете да изстинат на стайна температура. Сложете пакетчетата чай върху очите си за около 15-30 мин. Изплакнете останалите следи от чай от лицето си. Повторете тази процедура поне 2 пъти в седмицата.

6. Студени лъжици

Едва ли някой се е сетил за тази хитрина ;), но дори и да сте то със сигурност не сте ги ползвали за тази цел. Поставете две супени лъжици в хладилника/фризера за 15 мин. да изстинат, след което ги сложете върху очите си. Може да поставите тънка кърпа преди да сложите лъжиците за да избегнете дискомфорта.

7. Студена вода

Един от най-лесните начини за премахване на отоците под очите в домашни условия е да използвате студена вода. Може да ползвате и ледени кубчета с които да обтриете подутите зони. Направете си този леден масаж в продължение на 5 мин и ще се почуствате освежени и тонизирани.

 

 

 

източник:ladymagazine.bg

снимка:http://womanitely.com/

No Comments Yet

Leave a Reply