6 тайни за щастлив семеен живот

Ясно е, че перфектната формула за щастлив семеен живот не съществува. И дори двама души да са живели в пълна хармония, след време те могат да се променят и пътищата им да се разделят… Обаче си има няколко неписани правила за добър брак и сега смятаме да ги напишем. Те са точно 6!

На първо място – не критикувайте родителите на партньора си! Едва ли ще имате успех.

Второто най-важно правило е да не се опитвате да се правите на господари и да не раздавате заповеди наляво надясно. Съветвайте партньора си и търсете неговите съвети. Ако връзката заприлича на затвор за единия от двамата, няма никакъв шанс за щастие. Затова всеки трябва да има свободата да взима собствени решения.

Трето:Споделяйте си и отговорностите! Това е третото най-важно правило. Не е честно само единият партньор да поема всичко на плещите си.

Четвърто:Опитвайте се да избягвате натрупването на негативни емоции. А това става с разговори и споделяне.

Пето:За сметка на това обаче забравете за идеята да споделяте лични неща от общия си живот с други хора. Нека вашите най-съкровени преживявания си останат само ваши. В противен случай съвсем сериозно можете да загубите доверието на половинката си.

Шесто:И никога не заплашвайте с развод! Според последните изследвания дори само изричането на думата увеличава шанса за раздяла многократно.

 

източник:beU.bg

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply