6 правила по стил от Франка Соцани

Като главен редактор на VOGUE Италия Франка е еталон за елегантност, стил и класа с изненадващи детайли.

Наблюдавайки развитието в стила и кариерата на главните редактори на знаковите модни издания, се убеждаваме, че те наистина имат абсолютна власт над модата и над времето дори. Също като Анна Уинтър (главен редактор на американското издание на Vogue), Франка Соцани вече 25 години успява да ръководи по брилянтен начин италианското издание на Vogue и да ни интригува с присъствие и излъчване.

За разлика от американския стил на ръководене на Vogue, Франка Соцани винаги се е опитвала да постави ясна граница между модата и реалността.

Тя се е стараела да намери разбираемо обяснение за дадено модно явление, място или тенденция, защото според нея всички те помежду си си приличат. Модните фотосесии в италианския Vogue са до известна степен по-небрежни, истински и естествени в сравнение с тези в американския Vogue. Франка Соцани е известна и с това, че предпочита да не слага звезди на кориците на Vogue, защото според нея те нямат много общо с модата. С една дума, тази жена има стил, който е интересен и силен.

Ето кои са нейните шест златни правила за личен стил и финес.

1. Не бъдете мода, бъдете стил!

Франка Созани е призната за създател на собствен стил, който е неповторим и неизменен едновременно. Тя споделя: „Харесват ми цветовете, харесвам и класиката, която обаче изненадва. Обичам бижута, но в стила си съм пестелива, когато ги използвам. Моят стил не може да се опише с думи. За мен е важно да се чувствам себе си!

2. Открийте своя парфюм!

Вярно е, че е добре да сменяме парфюмите си според ситуацията, но ако има такъв, в който сте влюбена и който ви изразява най-добре, постарайте се винаги да го имате на тоалетката си. Самата Франка признава, че понякога смесва два парфюма едновременно.

franka2
www.spletnik.ru

3. Не имитирайте буквално в грима!

Когато става въпрос за цветове и шарки в грима, добре е да намерите кое стои най-добре на вашето лице и да не изневерявате на основните принципи на този грим. Концентрирайте се само върху очите или само върху устните си. Франка споделя, че преди време фотографът Питър Линдберг я посъветвал да използва тъмен цвят, за да очертава очите си и да го нанася само във външния им ъгъл и никога отвътре. До ден-днешен тя не е променила това правило в своя грим.

4. Открийте комбинация от шампоан и балсам, която се отразява благотворно на косата ви и не я сменяйте.

Франка мие своите дълги коси два пъти седмично с шампоан и балсам, които са приготвени специално за нейните индивидуални нужди. И все още не боядисва косите си, а ползва оцветяващ шампоан, тъй като сивите коси по думите ѝ са по-малко от русите.

5. Ползвайте най-добрата козметика!

Съветът на Франка е да намерим добър дерматолог и да комбинираме грижата с качествена козметика. Самата тя очевидно полага много грижи за кожата и за косата си. Признава, че е запозната с пластичната хирургия, но е решила да не прибягва до нея, за да изглади кожата си, а да посещава всяка седмица своя дерматолог, който съставя съответния за състоянието на кожата ѝ крем. Франка признава, че винаги преди душ нанася върху кожата си арганово масло.

6. Не следвайте, поемайте рискове!

Франка Соцани приема странните и грозни хора за по-интересни от красивите и стандартните.

 

 

източник: tialoto.bg

снимка:www.vogue.ru

No Comments Yet

Leave a Reply