6 очарователни причини да посетим Сицилия

Сицилия е красив остров, който се намира във водите на Средиземно море, под носа на „ботуша“ и е най-големият остров там. Острова е популярна туристическа дестинация, има богата история, свидетелство за това са многобройните запазени храмове и акрополи на древногръцки градове в днежните градове – Катания, Сиракуза, Палермо и Таормина, известните римски мозайки, красиви катедрали и църкви..Известен с връзките си с мафията, островът е едно изключително място, изпълнено с история, култура и тонове приятни изживявания за туристите.Великолепните кристални води на острова и величествената планина Етна уставят неповторимо усещане, у всеки който го посети. Столицата Палермо е един от най-колкоритните градове на Сицилия, в центъра на града е запазена атмосферата на средновековието, когато градът завоюва своето величие. Най-привлекателните курорти се намират по Йонийското крайбрежие Таормина,Джардини Накос, Ачиреале или Агрдженто на Средиземноморския бряг. Таормина е най-аристократичния курорт на Сицилия-предпочитан от европейците за романтичен меден месец.. Има предостатъчно интересни причини да посетите Сицилия, включващи хубавото време, красивите пейзажи и вкусната храна. Всеки би могъл да намери по нещичко за себе си на този прекрасен остров. Ето и няколко от причините, които ние подбрахме за Вас:

Плажовете

SICILY1
Pinterest

Плажовете на Сицилия се нареждат сред най-красивите на света. Освен лазурните, чисти води, назъбените крайбрежни пейзажи, кадифените пясъци и примамващите местенца за плуване, те ще Ви осигурят и място, на което да се насладите на опияняващите залези. Трудно бихте избрали най-красивия плаж в Сицилия, тъй като всичките 280 за достойни да се окичат с тази „титла“. Тук ще откриете всякакъв тип плажове – градски, национални паркове, заливни и открити. Където и на острова да решите да почивате, определено няма да останете без плаж по Ваш вкус.

Хората

SICILI3
bongiornophotostudio.it

Една от най-добрите причини да посетите Сицилия са хората. Тук, те са срамежливи по природа, но успяват въпреки това да грабнат сърцата на туристите с дружелюбието си. Сицилиянците са едни невероятни хора – резервирани първоначално, но само след няколко минутки ще грейнат в усмивка и ще Ви помогнат с каквото могат. Може и да не говорят английски, но ще усетите щедростта и топлината им, а това е достатъчно за премахването на всяка езикова бариера!

Храната и Виното

SICILI9
Truexperience.ie

С помощта на местните винарни, Сицилия изживява бум в търговията с вина (особено Tasca d’Almerita иPlaneta) и вековните традиции на острова заживяват нов живот. Където и да идете, и независимо от това какво ще си поръчате, храната е гарантирано неземно вкусна. Продуктите са винаги пресни и сезонни, а изкушението ще Ви следва навсякъде из острова.

Сиракуза

SICILI4
flickr.com

Кой би си помислил, че трябва да отиде до Италия, за да види най-добре запазения гръцки амфитеатър в света? Е, именно Сиракуза е мястото, на което ще го откриете! Градът се намира в югоизточната част на острова и е една изключително добра причина да посетите Сицилия, особено ако се интересувате от история, легенди и романтиката на древното Средиземноморие.

Савока

SICILI5
google.com

Савока се намира в сърцето на сицилианската провинция и е мястото, вдъхновило Франсис Форд Копола за създаването на киношедьовъра Кръстникът II. Градчето е скромно, земеделско и недокоснато от модерния свят. Феновете на филма все още се тълпят тук, за да видят бар Вители и красивото градче, кацнало на хълм недалеч от Йонийско море. А Савока си остава старомоден, харизматичен и недокоснат от цивилизацията.

Таормина

SICILI6
Pinterest

Тук ще откриете някои от най-добрите плажове в Сицилия, а именно те превръщат Таормина в любима дестинация на много туристи. Градът се намира недалеч от известния вулкан Етна и е популярен курорт още от времето преди възхода на Римската империя. Любителите на природата ще се влюбят в IsolaBella, красив залив във формата на сълза, който ще откриете в средата на спокойния залив на Таормина.

Рагуза

SICILI8
farm5.staticflickr.com

Рагуза се намира в южния край на острова и е доста популярна туристическа дестинация. Това се дължи на красивата барокова архитектура и факта, че градът е обявен от ЮНЕСКО за световно наследство. Рагуза е като изскочил от красива пощенска картичка! Представете си всички онези романтични, криволичещи улички, тесни, павирани алеи, очарователни църкви и стръмни, ветровити стълбища. Насладете се и на прекрасните, сицилиански пейзажи – Рагуза просто притежава всичко!

 

Ето и едно страхотно предложение на туристическа агенция www.balkancomfort.com. за Нова година, което не е за изпускане: http://www.balkancomfort.com/nova_godina_out/view.html?oid=493908

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

No Comments Yet

Leave a Reply