6 начина да предпазите кожата си през зимата

Всеки сезон си има своите специфични климатични фактори, които влияят на нашата кожа по различен начин. През зимата студа и сухия вятър изсушава кожата и може да предизвика лющене, розацея, спукани капиляри и други подобни все неприятни кожни проблеми. Подготвихме ви няколко полезни съвета с помощта на които ще помогнете на кожата си да преодолее студа много по-лесно.

1. Хидратирайте, Хидратирайте, Хидратирайте

Запомнете,че е много важно кожата да бъде добре подхранване от вътре на вън за да е хидратирана и здрава. Не и  позволявайте да се изсуши, ето защо винаги след баня слагайте хидратиращ крем по цялото тяло, не само на лицето.

Много подходящи са парните бани, но не прекалявайте. Ползвайте топла, но не прекалено гореща вода, тъй като тя изсмуква естествените мазнини на кожата и я изсушава допълнително.

Погрижете е да се запознаете добре преди да закупите крем за лицето си. Съобразете се с типа кожа,сезона и климатичните условия навън. Продуктите, които ползвате трябва да осигуряват на кожата ви необходимата влажност и да са съобразени с това дали тя е чувствителна, суха, мазна, предразположена към акне, дали имате розацея, или сте с лющеща се кожа. Всичко това оказва влияние и е хубаво да го имате в предвид.

Също така може да ползвате тонирани хидратанти. Те не само ще хидратират кожата ви, но ще изравнят тена и ще се радвате на страхотен зимен блясък и свежест. Повечето от тях са със необходимата слънцезащита, така че няма да е необходимо да купувате допълнително продукти.

 

2. Ексфолирайте

По време на зимните месеци често пъти ще чувствате кожата си суха заради резките температурни промени. Необходимо е да се отървете от тази мъртва кожа с нежни ексфолианти. Веднъж седмично е достатъчно да ексфолирате кожата по време на ежедневния си душ. Този процес окуражава производството на нови клетки.

След ексфолиране е задължително кожата да се хидратира. Това ще е най-добрата ви защита когато излезете навън и ви посрещне студения въздух.

 

3. Покривайте се

Опитайте се така да съчетаете зимния си стил на обличане, че да покриете по-голяма част от кожата си. Сега е сезона на аксесоарите и без притеснение носете цветни ръкавици, шалове, шапки. Освен, че ще внесете колорит във визията си, по този начин си предпазвате кожата.

 

4. Погрижете се за устните си

Ако не обичате да ползвате червило или глос, задължително слагайте балсам за устни и не позволявайте на студения въздух да ги изсуши и напука.

 

5. Вода,Вода и пак Вода

Не забравяте да приемате много вода. Ако през лятото се сещаме заради горещината да пием по-често вода, то през зимата нещата са много по-различни. ето защо ви подсещаме 😉

 

6. Вие сте това с което се храните

Това с което се храните през зимата има решаващо значение за това как изглежда вашата кожа. Приемайте повече Витамин А. Може да го откриете в спанака, морковите, сладките кратофи, къдраво зеле, и др. Хубаво е да приемате здравословни мазнини които се съдържат в авокадото, кокосовите орехи и сьомгата.

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:hercampus.com

No Comments Yet

Leave a Reply