6 важни причини – Защо не трябва да се отказваме?

Когато живота те притиска, е лесно да вдигнеш ръце и да кажеш не мога-отказвам се. По този начин позволяваш на ситуацията да разруши целия ти живот. Когато обаче откажеш да се предадеш просто ей така, твоите мисли се фокусират върху целите, които си си набелязал и страха от предизвикателствата на живота спира да съществува. Силната воля е мощен инструмент от който имаме нужда именно в такива моменти. Не може да живееш успешен живот ако си слабохарактерен.

По някакви неведоми пътища живота винаги се опитва да постави на колене силните хора с големи мечти, но това е защото тества волята и желанието им да постигнат тези мечти. Без значение какви предизвикателства имаме трябва да се изправим и да продължим напред по-силни и по-мъдри. По някаква причина сме склони да омаловажаваме този факт. Сигурна съм, че всички сте чували израза “няма случайни срещи и няма случайни неща”. Да – всичко в живота, което ни се случва си има причина. Трябва да сме готови вместо да се превръщаме в жертва на ситуацията да се замислим и да направим своите изводи и поуки и следващия път да сме по-добри и по-силни.

За да бъдем силни и целенасочени не ни е необходима причина. Нашата вътрешна мощ е необятна, затова не я подтискайте . Ако все пак имате нужда от причина поради която да се изправите, да вдигнете гордо главата си и да продължите уверени напред ето няколко:

#1. ПОКАЖИ СИЛАТА СИ

Да сте емоционални, физически или душевно е нещо напълно нормално. За изграждането на силна воля се изисква години усилена работа. Важно е да не се предаваме и да си напомняме в моменти на слабост, а такива имаме всички, колко силни сме всъщност. . Характерна черта за силните личности е да устояват на емоционалните сривове и депресията без да се изгубват в негативните чувства. Всички имаме дни в които сме объркани и се чувстваме в безизходица, но това не е причина да се изолираме от света и да си мислим, че живота ни е свършил. Една ментално силна личност в такива случаи може да прекара дни в размисъл и накрая да открие решение на ситуацията, докато слабите хора обикновено стават лениви, отпуснати и незаинтересовани от това какво се случва около тях.

#2. СТАНЕТЕ ПО-ДОБРА ВЕРСИЯ НА СЕБЕ СИ

Лесно е да даваме съвети на другите хора как да подобрят живота си, но защо не започнем от нас самите? Нямаме силата да влияем на околните, освен ако те не са го поискали съзнателно, но можем да подобряваме себе си ежедневно докато не станем най-добрата версия на себе си! Не можем да притискаме другите да ни харесват, но можем да се влюбим в себе си и да си станем най-добрия приятел. По-голямата част от времето си прекарваме сами със себе си, ето защо е много важно никога да не предаваме себе си. Винаги първата промяна е трудна, но с всяка изминала крачка, ще изградите силна воля и ще станете по-могъщи.

#3. ПОКАЖЕТЕ ВАШАТА СМЕЛОСТ

Без значение какви страхове имате, не им позволявайте да ви спират по пътя към вашите цели и мечти. Потапяйки се в страховете си рискувате да си сложите тежки окови и да не постигнете това, което желаете. Винаги ще има някой който да ви спра, да ви кара да се чувствате унизени и загубени, да ви казва колко е трудно. В такива случай покажете смелост, не страх. Веднъж като видят вашата увереност, ще започнат да ви уважават повече или поне няма да ви занимават с техните страхове. Освен това вашата увереност ще ви помогне да преминете през трудните моменти без да навредите на здравето или вътрешната си душевност.

#4. ПОКАЖЕТЕ НЕЗАВИСИМОСТТА СИ

Когато търсите одобрение от околните, вие всъщност разрушавате независимостта си и силата на вашето лично мнение и сила на мислите. Научете се да взимате сами решенията си, разрешавайте сами проблемите си и подобрете живота си без намесата на други хора. Разбира се, няма нищо лошо да приемете помощта на  някой понякога, но нека не ви се превръща в навик. Покажете, че сте независими и , че можете да се справяте със трудностите. Покажете, че не се предавате, дори и в трудните ситуации.

#5. ПРЕВЪРНЕТЕ СЕ В МОДЕЛ ЗА ПОДРАЖАНИЕ

Хората обожават и следват силните и успешни личности. Преодолявайки страховете си и ставайки по-силни от всякога, спокойно може да се превърнете в модел за подражание за някой. Най-важното нещо е да вдъхновявате хората около вас да вървят напред, да постигат целите си и да се наслаждават на живота си дори и да имат тонове проблеми.

#6. ПРЕКАЛЕНО СТЕ ЗАЕТИ ЗА ДА СЕ ТРЕВОЖИТЕ ЗА ПРОВАЛИТЕ СИ

Какво е провал? Нищо, освен възможност да научите нов урок. Нужни са ни провалите за да можем да станем по-опитни, да се научим да ценим успехите си, да станем по-мъдри, силни и колкото и странно да ви прозвучи по-щастливи.

Да се страхувате от провала е като да се страхувате да излезете навън защото може да ви блъсне кола или нещо друго може да ви се случи. Продължавайте да опитвате, извадете си поука от грешките и никога не се отказвайте. Уинстън Чърчил го е казал: ” Успехът е способността да преминаваме през провалите без да губим ентусиазма си.” Така, че ангажирайте вниманието си с това да постигате целите си и да сбъдвате мечтите си.

Внесете повече кураж и увереност в живота си. Той е непредсказуем. Научете се да бъдете силни и никога не се отказвайте в моментите, когато си мислите, че живота ви се разпада. Вярвайте в силата си и вашата вяра ще ви помогне да намерите вътрешен мир и да живеете в пълна хармония със себе си и останалите. Сега готови ли сте да превземете света ;)…?

 

 

 

 

 

източник: ladymagazine.today

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply