5 сутришни мантри за успешен ден

Нашите мозъци работят на принципа на ключовете за светлина. Когато сме се “изключили“ ние не виждаме много, но когато сме “включени“ ние сме в състояние да видим позитивната страна на нещата, потенциала на дадена ситуация и възможностите които се откриват към нас. Често обаче имаме нужда от нещо, което да ни поддържа в такова състояние за да бъдем по-фокусирани и да запазим връзка с вътрешното ни Аз. Мантрите, като част от процеса на медитация са начин да активираме позитивното си съзнание….нашата истинска същност!

Мантрата е дума или звук създаден да бъде повтарян многократно за да може да ускори процеса на концентрация по време на медитация. Използвайки мантри рано сутрин е много важна, тъй като по този начин насочваме енергията си в посака в която ние желаем. По този начин можем адекватно да отвърнем на енергията, която посрещаме през деня. Мантрите ни вдъхновяват и зареждат с позитивизъм.

Ето 5 мантри с помощта на които ще започвате деня си в подходящо настроение:

 

1. „АЗ Съществувам“

Повтаряйте, „Аз Съществувам“ по време на вашата сутришна медитация за да ви помогне да повишите способността си да идентифицирате вашето светоусещане.

2. „Аз съм Могъщ“

Повтаряйки тази мантра вие утвърждавате възможността да контролирате всяка ситуация благодарение на вашите мисли. Осъзнавате, че може да контролирате съдбата си и е възможно да осъзнавате вътрешната си сила. Вашето щастие се крие в силата да изберете позитивното. Забележете как „Аз съм могъщ“ ви кара да се чувствате, след това го повторете. Много е хубаво да правите тази мантра преди важни за вас срещи, интервю за работа, презентации или други подобни изяви.

3. „Аз Обичам“

Опитайте да повтаряте „Аз обичам“ като ваша сутришна мантра. Всеки път когато издишвате си мислете или казвайте на глас, ОБИЧ. Ще осъзнаете, че всички неща, които обичате изкачат  в съзнанието ви с всяко повтаряне. Повтаряйте си тази мантра и в моменти, в които се чувствате отчаяни, нетърпеливи или не защитени.

4. „ОМ“

ОМ е може би най-универсалната мантра. Когато я повтаряте вие създавате много мощен звук и вибрация в тялото си. Практикувайте тази мантра сутрин преди да станете от леглото или в моменти, когато ви е необходимо да се концентрирате в определен проект. В случаи, в които се чувствате забили или разсеяни.

5. „АЗ съм“

Вие сте всичко! Вие сте Ом. С тази мантра отключвате вашата божественост. Вие, във вашето място, насаме с вашата личност. Нека радостта от това, че сте живи ви изпълни от глава до пети. Опитайте „АЗ съм“ когато се събудите за да пуснете хармонията в деня си.

Имате ли мантри, които практикувате сутрин за да започнете по един необикновен начин вашата сутрин? Ще се радваме да ги споделите като коментар с нас ;)!

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимки: Pinterest

 

No Comments Yet

Leave a Reply