5 неща от които се нуждае кожата под очите

Зоната около и под очите е може би най-чувствителната част от нашата кожа и грижата ни там трябва да е по-специална. За жалост обаче повечето от нас пренебрегваме този факт и се сещаме едва тогава, когато вече са налице тъмните кръгове, торбичките и малките фини бръчици, които ни напомнят за отминаващото време.  Ако искаме това да се промени е необходимо да си създадем необходимите навици в тази посока.

Почти 90% от жените пренебрегват факта, че е необходимо да има режим в грижите, които полагаме за кожата си. Също толкова са жените, които пренебрегват част от рутините си грижи и така се стига до уморена и отпусната кожа, тъмни петна, торбички под очите и куп други неприятни нещица.

За да се справите успешно с тях е от особена важност да включите няколко наистина важни навика в дневните си грижи за зоната около очите.

 

1. Добрият сън

Основният фактор отговорен за менталното и физическо здраве е сънят. Когато спим не само организма като цяло, но кожата ни се възстановява в дълбочина. Добрият сън предполага добро функциониране на органите, нормалната циркулация на кръвта, което е в пряка зависимост с състоянието на кожата. Това което е най-важно е позицията в която спим. Тя се отразява директно на тъмните кръгове под очите. Ако спите по корем това предполага подпухнали очи и големи тъмни петна, които трудно и фон дьо тена би заличил. Ето защо спете по гръб, по възможност с мемори възглавница.

 

2. Медитирайте

Затворете очи и се отпуснете. Медитирайки вие правите така нервните мускули по лицето и цялото тяло да релаксират. По този начин се отърсвате от стреса натрупан в ежедневието. Ако можете да си позволите медитирайте по 20 мин., но ако нямате толкова време може да съкратите процедурата и до 10мин. Пуснете си подходяща музика, запалете си свещи, отворете прозореца за да влезе чист въздух и се насладете на спокойствието…потънете в мига! Това ще ви помогне да избегнете неприятните малки бръчици около очите и подпухналостта.

 

3.Пийте достатъчно вода

Водата е най-важният компонент от нашето тяло.  Тя помага да се избегнат много неприятни проблеми свързани с целия ни организъм. Колкото до кожата я поддържа еластична, добре хидратирана, придава и блясък и се бори с признаците на остаряването.

5skinthings
http://girlsguideto.com/

4. Подхранвайте кожата

Добре подхранената кожа ще ви се отблагодари подобаващо. Няма да има бръчици, тъмни кръгове, подпухнали очи. В един добър подхранващ продукт задължително трябва да има антиоксиданти, които да се борят със свободните радикали и да поддържат кожата в добро състояние. Нанасяйте го често за да може кожата да се хидратира – 3-4 пъти на ден е достатъчно. Освен това е важно да е с SPF фактор, за да ви осигурява така необходимата слънчева защита. Когато си избирате такъв продукт обърнете внимание на съставките, хубаво е да има зелен чай, той действа успокояващо.

 

5. Подбирайте добре храната с която се храните

Може и да ви звучи познатo “Вие сте това, което ядете“, но то наистина е така. Така, че се хранете много внимателно. Избирайте ярки на цвят плодове и зеленчуци богати на анти-оксиданти. Заложете на риба богата на Омега 3 мастни киселини, сирене, кисело мляко Ако обичате шоколад, хапвайте черен – той наистина е много полезен заради антиоксидантите съдържащи се в какаото.

 

В заключение бихме казали, че е лесно само трябва мъничко желание и усилия и ще се радвате на прекрасна и блестяща кожа дълги години наред!

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:http://girlsguideto.com/

No Comments Yet

Leave a Reply