5 начина да забавим стареенето

Не познавам жена, която след като премине 30 да не започне да се грижи осезателно за своя външен вид. Познавам обаче много малко жени, които преминали 70-те да изглеждат сякаш не са мръднали от 45-50 годишна възраст. И това е така защото много малко дами се замислят какво точно е необходимо за да запазят кожата си свежа и еластична напред в годините.

Със сигурност момичета само добрата козметика няма да свърши работа, нито честите посещения при козметика. Да, те със сигурност ще помпогнат, но какво още ви е необходимо?

1. Сън. Това е едно от фундаменталните неща! Когато се лишавате от т.н. бюти сън, вашето тяло произвежда кортизол, който разрушава клетките на кожата. В следствие на това вие изглеждтме  по-стари от възрастта си. Но ако сънят ви е напълно достатъчен хормона на разстежа във вашето тяло поддържа кожата стегната и еластична. Освен това липсата на снм причинява много малки бръчици.

2. Избягвайте слънцето. Винаги използвайте слънцезащитни продукти. Вече дори повечето продукти за разкрасяване са със слънцезащитен фактор, така че ако ползвате подходящия фон дьо тен например няма да се налага да мислите за ежедневната слънцезащита на кожата на лицето. Носенето на слънчеви очила също помага много, особенно за зоната около очите, където появата на малки бръчици е неизбежна.

3. Подхранвайте и хидратирайте кожата на лицето и тялото. Винаги поддържайте влагата във вашата кожа, избягвайте да премивате лицето. Това прави кожата суха и лющеща се. Пийте много вода, това ще хидратира тялото и щеподдържа еластичността на кожата.

4. Открийте подходящия продукт за вас. Двете най-важни неща които поддържат нашата кожа са AHA (Алфахидрокси киселините) и Retin-a (ретинола). Използването на продукти с AHA всеки ден стимулира произвотството на колаген в нашата кожа. Това от своя страна я поддържа стегната и еластична. Продукти с наличието на Ретинол като цялотрябва да са ви предписани от дерматолог или вашата лична козметичка ако е преценила, че кожата ви се нуждае от тях. Но ако не искате да се наторвате с още един такъв продукт можете да използвате ретин-А директно като ползвате витамин А. Препоръчва се на дами, чиято кожа е чувствителан и не им понасят кремове в които се съдържа ретинол.

5. Хранете се предимно със здравословни храни, които съдържат Омега 3,витамини,много плодове и зеленчуци. Те ще дадът на кожата онези полезни вещества, които ще я направят мека и еластична.

Списъка разбира се може да се продължи, но нека започнем с тези 5 препоръки и да видим какъв ще е ефекта от тях 😉

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:ondasalon.com

No Comments Yet

Leave a Reply