5 лесни съвета как да засилим метаболизма си и да намалим телесната маса

В случаите когато се опитвате да намалите теглото си, е много важно да намерите начин да засилите метаболизма. По този начин ще горите повече калории, а от там и килограмите ще се стопяват по-бързо или т.н “ win win situation“

Подготвили сме ви 5 лесни начина, чрез които ще засилите метаболизма си. Най-хубавото им е, че те наистина помагат за по-бързото сваляне на излишните килограми.

1. Бъдете непреклонни

Всъщност непреклонността ви се изразява в това да правите упражненията правилно. Ако не сте спортували дълго време или сте от хората, които се захващат със спорт за първи път, започнете с леки упражнения, които да загреят тялото ви, след което редувайте с интензивни упражнения. Между тях може да включите алтернативно решение, което да отпусне мускулатурата. Програмата по която спортувате трябва да се спазва стриктно: брой упражнения, брой повторения, почивки и разбира се не забравяйте водата.

2. Яжте ядки

Звучи лесно нали, за да е истина нали?

Да, но е точно така. Бадемите са пълни с полезни мазнини, като протеини и фибри. Тези вещества ще ви помогнат в борбата с излишните килограми. Уверете се, че всеки ден хапвате по няколко сурови бадема. Ключовата дума тук е няколко, ако прекалите с количествата може да постигнете обратния ефект.

3. Спете повече

За тези, които редовно си недоспиват, знаете ли че това води до покачване на теглото? Много е важно да спите минимум 7-8 часа на денонощие. Наясно сме, че повечето от вас, които имат малки деца биха се засмяли на този съвет и биха задали въпроса – Е как точно да стане това? Повярвайте, изключително важно е да си осигурите колко е възможно повече сън.

Хората, които редовно страдат от безсъние или спят по-малко от 7 часа забавят метаболизма си, изгарят по-малко калории и по този начин трупат излишни килограми. Така че, направете всичко възможно да си осигурите необходимия на вашия организъм сън.

4. Яжте овесени ядки

Те са страхотни за метаболизма, не случайно всички диетолози ги препоръчват като най-подходящата закуска. Те са здравословни, ниско калорични и с високо съдържание на фибри. Засилват метаболизма посредством лицетина съдържащ се в тях. Опитайте се да си създадете навик всеки ден да закусвате овесени ядки и ще се убедите сами, колко добре се отразяват на тялото ви.

5. Пийте много вода

Тя е един от най-важните фактори, които играят роля при метаболизма, килограмите и цялостната кондиция на организма. Водата всъщност подтиска апетита и по този начин приемате по-малки количества храна. Това означава, че си спестявате калории и горите повече калории от вече натрупаната маса. Приемайте задължително 8 чаши вода на ден. Установено е, че правейки само това може да намалите теглото си с приблизително 9 кг.  Няма да боли!

 

Това е дами…. струва си да опитате нали 🙂

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:http://ohmyweight.com

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply