4 съвета за свежо начало на деня

Знаете ли кои навици ще ви помагат да изглеждате по-свежи, по-красиви и, разбира се по-млади? Кожата ви се нуждае от няколко малки трика, които могат да ви помогнат да се превърнете в истинска кралица на красотата. Спазвайте следните  сутрешни съвети и ще забележите разликата едва след няколко седмици.

Размърдайте се. Сутрин не е време за мързелуване. Колкото и да ви се иска да подремнете още няколко минути, отделете ги за упражнения . Те не само ще помогнат да заздравите мускулите, но и ще накарат кръвта ви да циркулира по-бързо. Освен това упражненията намаляват хормоните на стреса, което влияе и върху кожата. Сутрешна гимнастика (за 20 – 30 минути) ви гарантира бодрост и ведрина през целия ден. Тя ще е причината бузите ви да поруменеят, а сърцето ви да заработи на по-бързи обороти. Запомнете, че единствено първата и втората седмици са трудни. Бъдете упорити. След това ще го правите с удоволствие.

Ексфолирайте. Дайте на кожата си онова, от което наистина се нуждае – да диша. Това е възможно да се случи само като премахнете мъртвия горен слой чрез ексфолиране . Най-добре правете тази процедура под душа. Не забравяйте нито една част от тялото си. Не единствено лицето ви се нуждае от подобно освежаване. Може да използвате специален пилинг или просто утайката от сутрешното кафе , а защо не и сода бикарбонат . Колко често го правите зависи от вида на кожата ви. Нормалната кожа трябва да се ексфолира веднъж седмично. Прекалено сухата – веднъж месечно. Ако пък се борите с твърде  мазна кожа – два – три пъти в седмицата са достатъчни. След процедурата винаги нанасяйте подходящ крем, който не съдържа химикали и е на билкова основа .

Освежавайте. Оставете по-мазните и тежки кремове за през нощта. Дневният и околоочен крем трябва да е с по-лека текстура. Задължително прочетете съставките му. Не трябва да използвате мазила, които са пълни с химикали. Доверете се на такива, които съдържат антиоксиданти като зелен чай , соя, витамин А,С и Е . Те ще предпазят кожата ви от стареене и от вредното действие на свободните радикали.

Хидратирайте. Със сигурност знаете за нуждата от хидратация. Пийте достатъчно количество вода, за да освежите тена си. Когато сте дехидратирани, кожата ви изглежда суха и повяхнала. Избирайте и кремове, които хидратират добре. Сбогом на слънцето. Дори и през зимата защитавайте кожата си с крем, който има слънцезащитен фактор поне 30. Важно е продуктите, които купувате да ви предпазват от вредните UVA и UVB лъчи. Не забравяйте устните . Доста жени не се сещат да мажат устните си с подходящ продукт, но тази част на лицето е твърде чувствителна. Статистиката сочи, че ракът на кожата често пъти започва точно оттам. Ето защо, когато излизате навън не забравяйте да защитите устните си. Те не трябва да са изсъхнали.

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:make-the-money.tumblr.com

No Comments Yet

Leave a Reply