30 неща, които трябва да спреш да си причиняваш…

Марк и Ейнджъл са двама вдъхновени писатели, влюбени в живота и уважаващи човешката душевност личности, които създадоха един от онези списъци: “10 съвета за щастлив живот“ или “15 неща които трябва да направиш за живееш живота на своите мечти“. Може и да ви е дотегнало от подобен род статии, но този списък си заслужава, не само защото всичко което ще прочетете е самата истина, но и защото това е списъка на всички онези неща, които ежедневно си причиняваме съзнателно или подсъзнателно и по този начин се блокираме наистина да изживеем живота който заслужаваме…

1. Спрете да прекарваме времето си с грешните хора – Живота е прекалено кратък за да отделяш част от времето си за хора, които изсмукват щастието от теб. Ако някой има нужда да си част от неговия живот, то той ще отдели полагащото ти се място в него. Не бива да полагате огромни усилия за нечие внимание. Помнете че не онези, които са с вас в благополучието ви , а онези които са с вас в трудните ви моменти са истинските ви приятели.

2. Спрете да бягате от проблемите си – Изправете се лице в лице с тях, никой не казва че ще е лесно, но си струва. Много е възможно да не успеете да ги разрешите от първия момент, но решение винаги има и именно това през което ще минете за да го намерите ще ви обогати и развие като личност, а това определено си струва!

3. Спрете да лъжете себе си – Може да си позволите да излъжете всеки друг на този свят освен себе си! Нашият живот се усмисля именно в моментите, в които сме искрени със себе си. С това какво искаме, какво харесваме, кое е приемливо и кое не за нас.

thelist1
http://www.lifebuzz.com/

4. Спрете да поставяте собствените си нужди на заден план – Възможно най-болезненото нещо е да загубиш себе си в любовта си към някой. Да забравиш факта, че ти също си СПЕЦИАЛЕН! Да – помагайте на другите, но помагайте и на себе си. Ако някога е имало момент в който сте искали да последвате страстта си и да да направите нещо значимо за вас – то този момент е именно сега!

5. Спрете да се опитвате да сте някой който не сте – Едно от най-големите предизвикателства в човешкия живот е да бъдем себе си в свят който се опитва да ни постави в рамки. Винаги някой ще е по-красив, по-умен, по-млад, но всички те никога няма да бъдат ТЕБ! Не се променяйте за да се харесате на околните. Бъдете себе си и правилните хора ще бъдат очаровани от вашето истинско АЗ.

6. Спрете да се държите за миналото си – Не може да започнете да пишете следващата глава от вашия живот, докато препрочитате последната написана.

7. Спрете да се страхувате от това да сгрешите – Да направите нещо, което не се получава е 10 пъти по-продуктивно от това да не правите нищо. Всеки успял човек се е провалил поне една дузина пъти докато намери вярната пътека. На края ще съжалявате в пъти повече за нещата които НЕ сте направили отколкото за тези, които сте!

8. Спрете да се самообвинявате за минали грешки – Може да обичате грешния човек или да плачете за грешните неща, но без значение колко грешни са нещата около вас, едно нещо е сигурно – грешките ви помагат да откриете верния човек и правилните неща за вас. Всички грешим, борим се с трудности и съжаляваме за някои неща от нашето минало. Но вие сте тук и сега със силата да формирате бъдещето си започвайки от днес. Всяко нещо, което ви се е случили през живота ви досега ви е подготвило за бъдещите моменти, които предстоят!

9. Спрете да се опитвате да си купите щастие – Много от нещата, които желаем са скъпи, но истината е че нещата, които ни удовлетворяват и ни носят истинско щастие не се купуват с пари. Обичта, смеха, работата която обичате, веселата глъчка на децата ви 😉

10. Спрете да търсите щастието си в другите хора – Ако не сте щастливи отвътре, не очаквайте да бъдете щастливи в дългосрочен план с който и да било друг човек. Първо трябва да създадете стабилност в своя собствен живот  преди да го споделяте с някой друг.

11. Не стойте със скръстени ръце – Не го мислете толкова, ще създадете проблем който изобщо не е съществувал. Ако имате импулс да направите нещо, действайте! За да напреднеш и да успееш трябва и да рискуваш.

12. Спрете да мислите, че не сте готов – Никой не се е чувствал 100% готов когато се е появила определена възможност. Това, че повечето големи възможности ви предизвикват да израснете над зоната си на комфорт, не означава че първоначално ще ви бъде ОК.

13. Спрете да се обвързвате с неподходящия човек – Когато се обвързвате с някой трябва да бъдете мъдри. По-добре е да сте сами, отколкото в лоша компания. Няма нужда да бързате. Ако нещо е писано да се случи, то ще стане в точното време и място, с подходящия човек. Влюбвайте се, когато сте готови за това, не когато сте самотни!

thelist
http://www.lifebuzz.com/

14. Спрете да отхвърляте новите връзки, защото със старите не се получило – С времето ще осъзнаете, че всеки един човек който сте срещнали в живота си е изиграл своята роля в него. Някои ще ви изпитват, някои ще ви използват, някои ще ви учат…но най-важното е, че някой ще ви накара да извадите на повърхността най-доброто от себе си.

15. Спрете да се състезавате с другите – Не се притеснявайте какво другите правят по-добре от вас. Концентрирайте се да победите собствените си постижения всеки ден. Успехът е битка между ВАС и ВАШАТА личност.

16. Спрете да завиждате на другите – Завистта е изкуството да броите благословиите на другите вместо вашите собствени. Задайте си въпроса: “ Какво е това нещо, което имам Аз, и което биха искали останалите?“

17. Спрете да се оплаквате и да се самосaжалявате – В нашия живот минаваме по различни пътеки, някои са прави, други криволичат. За това си има причина и тя е много проста: трябва да извървим начертания ни път за да станем човека който искаме да сме. Трябва да платим цената за нашите мечти и желания. Трябва да израснем за да достигнем крайната точка на нашето пътуване. Възможно е да не разбираме всичко в този момент, също така може и да ни е тежко, но в крайна сметка обръщайки се назад ще видим че именно тези криви пътеки са ни отвели на мечтаните от нас места без дори да сме подозирали за това! Така че усмихнете се! Нека всеки разбере, че днес сте по-силни, по-уверени от вчера и така ще бъде занапред.

18. Спрете да задържате в себе си злоба – Не живейте живота си с омраза в сърцето си! По този начин наранявате само себе си.

19. Спрете да се принизявате до нивото на другите – Не принизявайте своите стандарти до нивото на онези, които отказват да повишат техните.

20.  Спрете да губите времето си опитвайки да се обясните на другите – Вашите приятели нямат нужда от това, а враговете ви така или иначе няма да ви повярват.

21. Спрете да правите едни същи неща отново и отново без да направите почивка между тях – Времето, когато трябва да си поемете дълбоко въздух е времето когато нямате време за това. Ако продължавате да правите това, което правите ще получавате един същи резултат всеки път. Трябва да се дистанцирате и да погледнете нещата отстрани с чист разум.

22. Спрете да подминавате красотата на малките моменти – Наслаждавайте се на малките неща, защото може един ден да се обърнете назад и да откриете,че именно те са важните неща във вашия живот.

23. Спрете да се опитвате да направите нещата перфектно – Истинския живот не награждава перфекционистите, той награждава онези които са свършили нещата правилно.

24.Спрете да следвате пътя на най-малкото съпротивление – Живота не е лек, особено когато планираш нещо от световен мащаб. Никога не избирай лесния път. Направи нещо впечатляващо!

25. Спете да се преструвате, че всичко е ОК ако то не е – Няма нищо страшно да се изгубиш за известно време. Не е необходимо да се преструваш на силен и да се доказваш, че всичко е наред ако нещата са се объркали. Всеки човек минава през такива периоди. Сезоните се менят все пак, след всяка зима идва пролет и така…..

26. Спри да лъжеш останалите за своите проблеми – Размера на това какво ще постигнеш зависи от размера на отговорностите, които си способен да поемеш. Когато се опитваш да измамиш всички около теб за това през какво преминаваш, по този начин ти се отричаш от отговорността за своя собствен живот!

thelist3
http://www.lifebuzz.com/

27. Спри да бъдеш всичко за всеки –  Това е невъзможно, така че опитвайки се да постигнеш този ефект само изхабяваш себе си. Но правейки един човек щастлив може да промениш света, може би не целия свят, но света на този човек със сигурност!

28. Спри да се притесняваш толкова много – притеснявайки се нещо няма да спреш бурята в утрешния ден, но ще помрачиш радостта от днешния ден!

29. Спри да се фокусираш върху това какво НЕ искаш – Фокусирай мислите си единствено върху нещата, които искаш, така насочваш енергията си само към позитивни мисли!

30. Спри с НЕБЛАГОДАРНОСТТА – Не зависимо от това през какво преминавате и какво ви се случва, събуждайки се всеки ден бъдете БЛАГОДАРНИ, че имате възможността да изживеете още един прекрасен ден.

 

 

 

 

източник: marcandangel.com

снимка: zsazsabellagio.tumblr.com

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply