3 дневен детокс по време на пълнолуние изчиства водата и излишните килограми

Детокса се започва сутрин в деня на пълнолунието и продължава следващите два дни – общо 3 дни.

Фреш от цитрус + минерална вода + английска сол

Всичко, което трябва да си набавите за всеки ден от детокса са:

2 л фреш от цитрус, 2л минерална вода и пакетче английска сол (продава се във всяка аптека). Цитрусите могат да бъдат грейпфрути или портокали, като моят съвет е, ако ви е за първи път, да си направите микс. Ако искат по-хубав ефект и мислите, че може да се справите с киселия вкус заложете на  грейпфрути, защото портокалите са много сладки. Не е лошо да купите всичко необходимо в деня преди пълнолунието. Ако не ви се занимава да цедите фрешове, вече на много места могат да ви изцедят плодове на място.

Как?

След като станете сутрин разтворете 1 с.л. английска сол в малко вода. Тя действа очистително на червата, така че е препоръчително да сте си вкъщи до обяд. Половин час след английската сол започвате приема на течностите. В някакъв голям съд, например кана смесете 2 литра фреш и 2 литра вода. Това се пие през целия ден, нищо друго. Ако това количество не ви стигне, може да си направите билков или зелен чай без никакви подсладители. И така три дни. Може да ви се струват  много без никаква храна, но истината е, че се понася леко от организма. Витамините и плодовата захар във фреша ви дават енергия, а постоянния прием на течности не позволява дехидратация и усещане за глад.

Ако тренирате по време на детокса, ви съветвам да правите по-леки и краткотрайни тренировки. На следващия ден след детокса приемайте по-лека храна – супи, плодове и др.

Какъв резултат да очаквате?

Ако спазвате стриктно режима на детокс, резултатите които ще постигнете са:

  • цялостно прочистване на тялото
  • освобождаване от излишните течности и изчезване на оттоците и подпухването
  • освежаване на тена
  • загуба на 1-3кг от теглото

Дни на пълнолуние до края на 2015 г., в които може да започнете детокса:

30 Юли – 12:43

29 Август – 20:35

28 Септември – 04:50

27 Октомври – 14:05

26 Ноември – 00:44

25 Декември – 13:11

Предвид леснотата на Лунната детоксикация ви препоръчваме да я изпробвате поне веднъж. Ако останете доволни, може да прибягвате към това пречистване винаги, когато чувствате, че тялото ви има нужда  от него. А през останалото време, просто се хранете здравословно и спортувайте редовно.

 

 

 

 

 

 

източник: ladymagazine.today

снимка:detoxdiy.com

No Comments Yet

Leave a Reply