2014 – годината на синия кон

Според древния китайски календар настъпващата 2014 година е годината на синия кон. Тя започва на 31 януари 2014 г. и продължава до 18 февруари 2015 г. Конят е седмият знак в китайския зодиак. Той е символ на движението, на динамиката, напорист, предпазливостта и с огнената страст. Знакът на коня има и своето китайско название – Ма, своето водещо време – между 11 и 13 часа и малко странния за конете цвят – син. Китайският кон съответства на Лъв в западния зодиак. Носи енергията на огъня и е космически символ на дървото.

Талисманите

С оглед на това описание талисманът на настъпващата 2014 година е синият кон. Най-често под талисман разбираме онази вещ, амулет, магически предмет, чиято задача е да ни защитава и да отблъсква от нас всяка опасност. Както и да привлича успехи, щастие, да подобрява самочувствието. Затова у дома или за вашите близки и приятели пригответе като подарък дървена фигурка на син кон. Така ще извикате късмета при себе си, ще подарите невидима защита на близките си.

Какво ни носи синият кон

Годината на синия кон идва веднъж на 60 години. По-възрастните вече са се срещали с нея през 1954 г. Синият кон е мило и дружелюбно животно. Отличава се с трудолюбие, щедрост и великодушие. Конят високо цени домашният уют, затова това е добър период за създаване на семейство или раждането на деца. На работливите синият кон обещава щедро възнаграждение за труда им. Деловите ги очакват професионални емоции, а творците – постоянно вдъхновение. Конете обичат пътешествията и промените. Затова на тези, които отдавна мечтаят за пътешествия, 2014-та може да подари незабравима екскурзия в топли и романтични места.

Притесненията

Конят не обича прахосничеството и разточителството. Затова избягвайте ненужните разходи, бъдете по-внимателни с финансите. Не влизайте в конфликти. Конят е животно, което ще ви помогне да стоите в страни. Ако все пак се впуснете в тях, ще ви е много трудно да се спасите от неприятности и проблеми. Така че по-добре не го правете. Конете са много ревниви. Бъдете внимателни през 2014-та с чувствата. Постарайте се да не провокирате другите, а и себе си.

Годината на синия кон може да стане година на големите промени. И както сами разбирате, промените могат да бъдат както добри, така и не толкова добри. Някои от вас ще сменят работата или дори професията си. На политическо ниво това означава, че в страната е възможно да има икономически и политически промени, които ще се отразят върху живота на всички в държавата.

Как да посрещнем Нова година

Много е важно да не гневите инатливия кон още в началото на периода. Затова посрещнете 2014-а в семейно обкръжение. Преди това е задължително да направите генерално почистване в къщи. И не забравяйте да оправите течащите кранове. Изтичащата вода отнася благополучието от дома ви. Не забравяйте, че общителният и любознателен кон обича красотата и развлеченията. Затова задължително посетете заедно с децата различни празнични събития в навечерието на Нова година или просто отидете на театър, на кино или на цирк.

Как да се облечем на Нова година

Разбира се – в синьо. Или в оттенъци на този цвят. Подходящи са различни нюанси на синьо и виолетово. Не си и помисляйте да се облечете в червено, жълто или оранжево. Освен това се постарайте да допълните дрехите с украшения от дърво. Това могат да бъдат дървени мъниста или гривна, брошка или медальон, изработен от дърво.

Как да украсим дома си

Още в навечерието на годината на синия кон е добре да закачите някъде близо до входната врата подкова. Тя е не просто символ на коня, а и на късмета и успеха. И, разбира се, сложете навсякъде различни изделия от дърво – дъски в различна форма, лъжици, чаши, фигурки, бамбукови подложки. Това ще зарадва синия кон и ще ви помогне да се сближите леко и неусетно.

Помнете, че дървото е не просто другият символ на 2014 година. Дървото е иглолистният бор. Затова се погрижете за новогодишното дърво у дома. Най-добре е да бъде истинско, посадено в саксия или просто отрязано новогодишно борче. Украсете го в сини цветове – гирлянди или сини играчки. Те ще се харесат на синия кон.

Какво да сложим на масата

Конят е тревопасно животно. Затова, каквото и да сложите на масата, не забравяйте да я украсите в зелено. Смело пригответе всякакви салати. Все пак, новогодишната маса трябва да се отличава с изобилие и то преди всичко изобилие на плодове и зеленчуци.

Непременно включете в новогодишното меню поне едно китайско ястие. Изборът е ваш какво точно да бъде то. За коня вегетарианското блюдо е идеално, но ако ви е много трудно без месо, подредете и месни манджи. Да се надяваме, че конят ще ви прости тази слабост. С питиетата бъдете внимателни и не се напивайте.

И най-важно е доброто настроение, положителната нагласа, без значение каква е прогнозата за новата 2014 година. Обичайте себе си, близките си хора, целия свят около вас. И дървеният син кон ще ви защитава през годината и ще ви помага във всички добрите дела и начинания.

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: www.bnews.bg

No Comments Yet

Leave a Reply