15 неща, които успешните хора правят в Понеделник

Понеделниците са може би най-хубавият ден от седмицата защото носят толкова много положителна енергия, нови емоции, възможности и надежди. Така е според нас, но има хора за които само мисълта, че утре е Понеделник ги побърква. Отново на работа, отново онова монотонно и сиво ежедневие и прочие…..Ако и вие сте от тази група, но искате да промените това сме ви приготвили един много приятен наръчник с това какво правят успешните и позитивно настроени към живота хора и по специално към първия работен ден от седмицата Понеделник!

Дори да ви се струва, че Понеделник е най-критичния ден от работната седмица приемете, че точно той е в основата на всичко и от това как ще подредите и разпределите ангажиментите си днес зависят  всички следващи дни.

“ Понеже сте били в почивка няколко дни, това завръщане към работния процес може и да ви е малко трудно,“ – казва Лин Тейлър, експерт по работните процеси и автор на  Tame Your Terrible Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behavior and Thrive in Your Job. “ Именно тези първи утрини ви определят мисленето в положителна или отрицателна посока, и от вас зависи какви действия ще предприемете и в каква посока ще насочите работния си ден.“

Повечето успешни личности се впускат в работния хаос, но за да го овладеят и да са в пулса на деня едновременно с това следват няколко определени правила.

Ето15 неща как се справят успешните личности с Понеделнишките сутрини:

Събуждат се рано и се упражняват

Това е много важно, защото чрез физическото натоварване рано сутрин кръвта започва да циркулира по-бързо в ялото ви и вие сте в кондиция, няма умора, не ви се спи, умът ви е бърз, а реакциите хладнокръвни.

Те закусват здравословна закуска

Не пропускайте закуската си, тя ви дава първоначалната доза калории, необходими за производството на енергия на вашия организъм. Подбирайте внимателно хранителните продукти, уверете се че са свежи и задължително включете овесени ядки към сутрешното си меню.

mondaybreakfast
inc.com

Те винаги пристигат по-рано от останалите си колеги

Ставайки в 5.30 часа сутрин ще имате достатъчно време да си направите сутришна гимнастика, да се изкъпете, да закусите здравословно, да си изготвите подробен план за това как би ви протекъл деня и седмицата и да не закъснеете за работа.

Те разчистват редовно бюрата и десктопа си

Никога не оставяте нерешени задачи от Петък, но ако сте го направили побързайте да свършите първо тази работа, в противен случай рискувате да се загубите в море от дезорганизиращи ви задачи. Изключително важно е да организирате и да подреждате по важност документите си/задачите си. Отделете всичко, което може да почака настрана и се заемете с неотложните задачи. Трябва да сте подготвени ако шефа ви или някой от колегите ви поиска нещо в последната минута.

Те си планират винаги време за непланирани проекти или задачи

Успешните индивиди очакват неочакваното в Понеделник. Хората около вас с които работите винаги имат някой въпрос или нещо, което не търпи отлагане и което единствено и само вие сте в състояние да се справите с него. Ето защо е хубаво да имате малък резерв от време, което да отделите именно на такива ангажименти.

Те винаги поздравяват колегите и шефа си

Това е изключително важно за да държите морала си на ниво, но рано сутрин в Понеделник е още по-важно, особено ако сте усмихнати, ведри и с добро настроение. Така всички около вас ще влезнат във вашата енергия и работата ви ще спори. Може дори да прекарате известно време с колегите на по чаша кафе или чай и да си разкажете нещо забавно, което сте преживяли през почивните дни. Така настроението ще е супер, мотивация няма да липсва и целия екип ще започне работа вдъхновен и със свежи сили.

Те всеки ден обновяват своят “To-Do list“  списък със задължения и цели

Ако нямате такъв задължително си направете. Подредете задачите по степен на важност, а целите по значимост и време. Накрая на всеки работен ден списъка със задачите трябва да е приключен, за да може списъка с целите да бъде изпълнен.

todolist
levo.com

Те визуализират седмичният си успех

Представяйки си положителния резултат от работата си имате много по-голям шанс да постигнете точно това което желаете.

Те подреждат имейлите си по важност

Може да се загубите в морете от съобщения и мейли, ако не ги подреждате правилно. Може да ги маркирате със звездичка ако са важни, може да ги отделяте в папки, може да използвате Google dox. Има толкова полезни програми в момента, че само трябва да решите да се организирате ;). Съсредоточете се върху качеството на работа, не върху количеството!

Те първо се захващат с трудните предизвикателства

Вашата енергия е най-силна рано сутрин. Тогава взимате най-правилните решения, ето защо когато имате трудни казуси ги решавайте първо тях и след това всичко останало.

Те винаги са готови да се усмихнат

Може и да ви се струва невъзможно понякога да се усмихнете…направете го. Точно тази усмивка може да ви помогне за да обнадеждите екипа с който работите, за да се откроите от тълпата, за да обезкуражите труден противник…Струва си!

Те прикачат хуманен призив към имейлите си

Толкова много хора имат нужда от помощ, но за повечето от тях никой никога и не разбира. Много от успешните личности се обвързват с подобни каузи, като прикачат към контактната си информация, която стои като подпис под всеки изпратен имейл и лого на определена кауза. По този начин повече хора разбират, и никога не се знае кой какъв проблем би го докоснал и би помогнал с каквото може. Направете го и вие 😉

Те могат да казват “НЕ“

Много хора не знаят как да откажат. В Понеделник сутрин обикновено всеки иска нещо, всеки пита за нещо, има недоразбрали, като цяло е една голяма лудница и ако в тези моменти не успеете да кажете “ХЕ“ сега не мога, агажиран съм, ще ви обърна внимание след като приключа с моите задължения, рискувате да бъдете дезорганизиран и вашата важна работа да се размие и да не свършите нищо от планираните задачи.

 

Ако шефа ви има нужда от вас, това е изключение. Всичко останало може да почака за вашето внимание.

Те остават фокусирани

Повечето успешни личности успяват да запазят вниманието си докато не приключат с определена задача. Не се разфокусирайте, за някои идеи може никога повече да не се сетите.

stay focused
Pinterest

Те си спомнят, че следва Вторник

В целия понеделнишки хаос е лесно да повярваш, че света ще свърши ако не решиш всички проблеми точно днес. Но като седнеш и се позамислиш ще установиш, че някои задачи могат да почакат и за следващия ден.

Понеделник сутрин е предизвикателство и за най-големите бизнес лидери, но всичко зависи от гледната точка, начина на организиране и приоритизиране на задачите и най-вече доброто настроение. Бъдете вдъхновяващи и се насладете на чара на Понеделник.

 

източник: www.ladymagazine.bg

снимка:cassol.depin.com.br

No Comments Yet

Leave a Reply