15 май – Международен ден на семейството

Празникът официално се чества от 1994 година насам. Датата се отбелязва, за да привлече общественото внимание към редица проблеми в семейството. Според ООН, когато се нарушават основните права на едно семейство, под заплаха е единството на цялото човешко семейство.

Всяка година Международният ден на семейството се провежда под различен надслов и се организират редица семейни занимания: кулинарни конкурси, спортни състезания, викторини и др. Тази година той е „Осигуряване на баланс между работата и семейството“

famelyday
svejo.net

Семейството – то дава цялата си морална и духовна подкрепа. И дори да сгрешиш винаги са до нас. Можем да бъдем удовлетворени и щастливи, можем да обичаме и да позволим да ни обичат. Нужно е да бъдем откровени със себе си и с другите, да не се страхуваме и да държим винаги като основна цел в живота си любовта.

Нека светлина огрява домовете ви, обичайте и уважавайте партньора до вас, споделяйте не само хубавите, но и лошите моменти, градете повече мостове, които да ви събират заедно, дайте крила и оставете след вас корени на децата си!

 

 

източник: www.ladymagazine.bg

снимка: www.dobrichonline.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply