12 урока за първите 12 месеца от брака

Често пъти старите хора казват: “Поживей си чедо преди да се ожениш“ или “Походи си сине, та като дойде момента да си сигурен, че това е подходящата жена“. В същност нещата са много различни. Влюбваш се силно, емоциите те владеят и много недостатъци в партньора решаваш, че можеш да преживееш, готов си на много компромиси или поне така си мислиш. Често пъти проблемите настъпват, след като премине “първата вълна“ – жените се, заживявате заедно, ражда се детето и битовизмите убиват красотата на първоначалната емоция, която ви е събрала.

Защо обаче не се научим да подхождаме към брака малко по-сериозно. Хубаво е че все повече двойки го правят, защото така успяват да създадат едни наистина трайни и градивни семейни взаимоотношения. Да си признаем честно брака може да е едно наистина вълнуващо приключение, много важно е обаче да съумеем да запазим жива онази искрица, която ни е “подпалила“. Припомняйте си всеки ден онези качества в които сте се влюбили именно в човека който сте избрали за ваш спътник в живота. Развивайте се ЗАЕДНО, вслушвайте се в партньора си, изграждайте ежедневно доверието по между си, правете си мили жестове. Не е нужно много…

Всички двойки преминават през различни изпитания и докато “кликнете’‘ е важно да имате в предвид тези 12 съвета:

Урок 1 за месец #1: Да споделяте време заедно с партньора след работа и през почивните дни е от изключително значение. Освен това ако родителите на двамата партньори се разбират ще е много хубаво а си правите всички заедно неделно барбекю например. Създавайте си хубави спомени, смейте се много, разказвайте си истории от детските и юношеските ви години, снимайте се. Коледа и Бъдни вечер не са единствените празници когато семейството трябва да се събира.

Урок 2 за месец #2: Преди да изхвърлите нещо на боклука, първо попитайте. Ние жените много обичаме да разчистваме “боклуците“ на мъжете. Мили дами повечето от тези неща са със сантиментална стойност за вашите половинки, така че подходете към тях с подобаващо отношение.

 Урок 3 за месец #3:  Не е необходимо да разговаряте през цялото време, особено когато сте в колата. 

Урок 4 за месец #4: Подаръците, които си правите не е необходимо да струват много, но е хубаво да си правите такива. Освен това мили дами научете се да казвате/споделяте на мъжете си какво би ви зарадвало. Те обикновено не могат да гадаят и често подаряват неща, които не биха влезнали в употреба. Много важно е и когато получите подарък да се радвате като малко дете, това ще е голяма награда за вашите съпрузи.

Урок 5 за месец #5: Правете си партита само за вас двамата. Организирайте си романтични вечери, танцувайте на любима музика, кино вечер с пуканки…бъдете ЗАЕДНО.

Урок 6 за месец #6: Уважавайте личното пространство на партньора. В днешно време повечето семейни двойки водят доста забързано ежедневие и със сигурност много се радват на времето прекарано един с друг. Важно е обаче всеки един да има време само за себе си. Да прави всички онези любими неща, които е правил и преди да заживее с любимото същество и му доставят удоволствие. По този начин няма да загубите същността си, ще имате много повече теми за разговор на вечеря и няма да попаднете в ситуация в която единия от партньорите живее живота на другия.

marige-1
indulgy.com

Урок 7 за месец #7: Да поръчате вечеря по телефона не е чак толкова голяма работа. Готвенето е изкуство, което не се отдава на всеки. За щастие вече почти всеки ресторант предлага меню и за вкъщи, така че това би спасило всяка дама от срама с изгорялата вечеря 😉

Урок 8 за месец # 8: Търпението е ваш най-голям съюзник. Това е едно от най-важните правила и е фундаментално.

Урок 9 за месец #9: Пътувайте..Пътувайте..Пътувайте. Да посещавате нови места е нещо което освен,че ще ви зареди с много положителни емоции, но и ще ви донесе много хубави спомени. Ето защо го правете винаги когато имате време.

Урок 10 за месец #10: Няма нищо по-хубаво от това да се завърнеш у дома. Колкото и да се радвате на самостоятелния си живот, няма нищо по-хубаво да се завръщате в дома на родителите си, там където сте израснали. Посещавайте ги често, за тях това също ще бъде прекрасно преживяване.

Урок 11 за месец #11: Хубавите неща се случват на тези, които умеят да чакат. Отношенията в една двойка се менят точно, както сезоните в природата се сменят затова ги изживявайте и им се наслаждавайте. Не може да е лято по време на зима и обратното.

Урок 12 за месец #12: Времето отлита, когато се забавляваш. Наслаждавайте се един на друг, правете любимите си неща, доставяте си удоволствие и бъдете благодарни, че сте се намерили. Не забравяйте чувствата и емоциите, които сте изпитвали именно през тази първа година от вашия брак и израствайте в отношенията си. Само така първоначалната страст ще прерасне във дълбока любов, за която всички мечтаят.

източник: ladymagazine.bg

снимки: weddingsbylilly.com

No Comments Yet

Leave a Reply