11 храни, които спират целулита

Пържената храна, захарта и белите въглехидрати действат като токсини в тялото. Всичко това води до така нежелания от всички жени целулит. Хранейки се с правилната храна можем да помогнем да се ограничи до минимални количества или да отсъства напълно. Добавете тези храни в ежедневното си меню и стойте далеч от всички опасни вредители.

 

1. Ананас

Богат на калий и витамин С, той изобилства от бромелин, който повишава циркулацията на кръвта. Бананите имат подобни свойства.

 

2.Вода

Поемайки минимум 8 чаши вода всеки ден помагаме на кожата ни да изглежда по гладка възвръщаме еластичността и. С помоща на водата се изхвърлят много по-лесно поетите токсини от тялото.

 

3. Аспержи

Тези така полезни зеленчуци подсилват вените и капилярите, така че циркулацията на кръвта се нормализира. Също така действа, като диуретик и подпомага изхвърлянето на токсините.

 

4. Зелен чай

За зеления чай се е изписало много, но като цяло той помага като превантивно предпазва разрушаването на естествения колаген, основен компонент за здравата и еластична кожа.

 

5. Слънчогледови семки

Тези богати на антиоксиданти семки помагат за засилването на слабите тъкани, които могат да бъдат развръзката за образуването на целулита.

 

6. Люти чушки

Помагат на тялото да образува топлина от вътре навън и по този начин да изгаря мазнините по-бързо.

 

7. Банани

Повишават кръвните нива и са богати на калий, витамин В6 и желязо

 

8.  Броколи

Действат превантивно против разрушаването на естествения колаген от поетата захар в организма посредством съдържащата се в тях алфа киселина, освен това са богати на селен и калции.

 

9. Цитруси

Изключително богати на витамин С  са безкрайно полезни в битката с целулита.

 

10. Мазни риби

Сьомга, риба тон, сардина са с ниско съдържание на вредни мазнини и са богати на протеини и минерали бореяи се с целулита. Също така са много добър източник на естествени мастни киселини.

 

11. Круши

Много добро детоксикиращо действие има този плод. Спомага изхвърлянето на всички токсини от тялото, освен това са богати на калий и фибри.

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: newbeauty.com

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply