11 неща, които всяка жена трябва да прави след 30г.

30-те години са една наистина специална възраст и не защото скъпи дами “остарявате“, напротив…30 годишните жени са най-желаните по последни проучвания. Тогава жената се чувства уверена, секси, търсеща и знаеща как да получи това което иска. Тогава жената вече има изграден стил на обличане, познава своята същност и знае как да изрази себе си с всички познати и не до там познати средства.

Това е страхотно, но ако искаме да го запазим за по-дълго време е хубаво да спазваме някои съвети, които ни препоръчват специалисти в областта на козметиката, психологията, здравословното хранене и дерматологията.

1.След навършване на 30г. е задължително да се използва фон дьо тен или матиращ крем,тъй като кожата започва да губи естествения си блясък и тена на лицето е неравномерен. Вредните слънчеви лъчи и оказват по-силно влияние и риска от пигментации е по-голям.Също така редовното използване на дневен,нощен и околоочен крем не подлежи на коментар!

2.След 30г. вашите лични избори да бъдете съпруга,майка,обществен служител,бизнес дама и тн. и отговорностите свързани с тях често отнемат по-голямата част от живота Ви. Всичко това ограничава времето отделено лично за Вас,така че намерете няколко минути 30-40 на ден да правите това което обичате,да се погрижите за вътрешния си мир и баланс. Повярвайте това се отразява благотворно на лицето Ви.Кожата ще блести и вътрешната хармония и красота ще струи от цялото Ви същество!

3.Козметичните препарати/продукти с които третирате кожата си трябва да бъдат в умерен количества.Химичните вещества използвани и открити в тях лишават кожата от естествените и защитни способности да се възстановява.

4.Честата употреба на ексфолиянти прави кожата податлива на влиянието на външните фактори-слънце,влага,вятър!

5.Запомнете! Не забравяйте спорта – най-важните инвестиции за вас и вашето тяло са спорт и масажи.Изберете подходящ за вашия темперамент спорт и го практикувайте минимум 3 пъти седмично и поне 2 пъти в седмицата масажи цияло тяло.

6.Престанете да се самокритикувате заради появили се малки бръчици.Запомнете – ние всички остаряваме и в това няма нищо лошо.Приемете възрастта в която сте с любов към себе си и красотата която носите във вас ще заблести!

7.Ако сте с дълга коса не спирайте да носите конска опашка.Няма нищо по-секси от 30 годишна мадама с конска опашка .

8.След 30 г. забраве за спирала и очна линия на долния клепач!

9.Уважавайте се!Няма козметичен продукт който да е в състояние да Ви разкраси ако Бие не се уважавате,обичате и не сте уверени в себе си!

10.Подчертайте веждите си.Тънките и прекалено ускубани вежди не са вече на мода!

11.Бъдете професионалисти в обличането,в начина по който се държите и общувате с хората.Начина по който Ви гледат околните ще Ви се отблагодари за всички тези усилия !♥

 

 

 

 

източник:ladymagazine.today

снимка: Pinterest/ lucastomaszewski.deviantart.com

No Comments Yet

Leave a Reply