10 хитрини да изглеждаме по-млади

Добрите навици удължават младостта. Може и да не ви се вярва, но това е самата истина. Ако следвате няколко съвсем прости правила  може, ако не да спрете времето, то поне да забавите хода му.

1. Внимавайте със стойката

Гръбначният стълб е основата на здравето. Без никакво преувеличение може да се каже, че нашата младост се крепи на гръбначният ни стълб. Именно в него е разположен гръбначният мозък, който отговаря за правилното функциониране на организма. 80% от болестите, които ни нападат след 40г. възраст възникват  именно заради проблеми с гръбнака. Затова е хубавво да се посъветвате във фитнес залата, която посещавате кои са най-подходящите упражнения за гръб и да наблегнете на тях.

 

2. Усмихвайте се по-често

Не се страхувайте от мимическите бръчки. Въпреки установеното мнение, нищо не състарява така жената, както липсата на мимически бръчки. Отсъствието на весели гънчици около очите лишава лицето от характерност , прави го по-усмислено и напрегнато, а като следствие от това и по-старо.

 

3. Натоварвайте тялото

Ежедневният физически труд е изключително важен. Така поддържате мускулите в тонус и те не атрофират. Редовната работа на сърцето, мускулите и костите подмладява тялото с 10 години. дали ще е тренировка или танци, може да се разхождате навън половин час или повече- това ще накара тялото да работи на подмладяващ режим. Движете се при всеки удобен случай: забравете за асансьора, ако се движите с автобус слезте една спирка по-рано, ако сте с кола паркирайте по-далеч от работата си.

 

4. Правете секс

Не по-малко от три пъти седмично. 40 годишните жени, които правят секс поне толкова често изглеждат пет пъти по-млади от връстниците си, които го правят по-рядко. Тайната се крие в ендорфина – хормона на удоволствието. Според последните изследвания той действа като консервант, който забавя процеса на стареене.

 

5. Вземете си куче

Осигурете си хубави емоции. Независимо,че зоотерапията все още не е официално призната, е доказано че домашните животни понижават нивото на агресия и повишават с почти 50 % устойчивостта към стрес. Защо точно куче? Ами освен добро настроение, то ви осигурява поне две разходки на ден.

 

6. Учете чужди езици

Всяка година по един нов чужд език. Може да ви звучи прекалено, но е факт. Разбира се може да изберете и други начини да навлезете в чужда материя, по този начин развивате мозъка. Един от основните симптоми на стареенето е забавянето на мозъчната дейност. Интелектуалната пасивност води до това, че невронните връзки в различните дялове на главния мозък отслабват и дори се разрушават.

 

7. Общувайте с млади хора

Помнете: младостта е заразителна. Освен чисто психологическата полза, честото и позитивно общуване с хора, по-млади от вас, се отразява благотворно на кръвното налягане и състоянието на паметта, дори и на ставите. Работата е там, че в компанията на по-млади хора ние подсъзнателно се опитваме да поддръжаваме на таях. Младото поколение е изключителен “ тренажор за младост“.

Close-up portrait of beautiful blond woman with healthy skin
flaviliciousfitness.com

8. Приемайте медикаменти

Отхвърлете страха си към таблетки. Не се притеснявайте да да приемате витамини, препарати, които стимулират работата на мозъка.  Разбира се с това не бива  да се злоупотребява, най-добре преди употреба да се посъветвате с лекар.

 

9. Яжте по-малко

Намалете порциона до 1200 калории. Изследванията сочат, че колкото по-малко ядем / не става дума да гладуваме /, толкова по-дълго живеем. Малкото количество храна освобождава ресурси, които организма насочва към грижата за съхраняване на младостта.

 

10. Спете правилно

Нощта – време за подмладяване. Хората, които спят по 7 часа на денонощие, изглеждат с пет години по-млади. Но за да извлечете от съня най-много ползи, са важни три основни неща: прохладата, възглавницата и покоят. Идеалната температура е 18 градуса. Възглавницата трябва да е такава, че в легнало положение гръбнакът в областта на шията да не се извива. И най-важното: сънят не трябва да бъде прекъсван.

 

Осигурете си всичко това и най-вероятно често ще ви казват, че изглеждате много млади и в чудесно здраве.

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: youbeauty.com

No Comments Yet

Leave a Reply