10-те тайни за щастие на Дийпак Чопра

Дийпак Чопра е американски лекар от индийски произход. Той успява да се превърне в един от най-известните писатели и мислители на нашето време, които залагат на алтернативната медицина и духовни практики. Много хора го определят като гурото на новата епоха. Много хора го и отричат, а някои дори го определят като луд…

 

Но ако знаем нещо със сигурност, то е, че гениалните идеи често граничат с лудостта!

 

Затова предлагаме ви да се запознаете с 10-те тайни на щастието и благоденствието според Дийпак Чопра. Те със сигурност ще ви дадат или пък просто ще ви напомнят много ценна информация…

 

Слушай вътрешния си глас 

Тялото ти знае прекрасно какво е добро за теб, просто трябва да се довериш на вътрешните си усещания. Ако не се чувстваш добре във физически или емоционален аспект, значи подсъзнанието ти казва: „Внимавай!“ и обратното. В случай, че си спокоен и радостен, давай смело – решението ти е правилно. Просто е, нали? Но много хора нямат смелостта да си повярват.

 

Живей за мига 

В случая не става дума да си безотговорен, а напротив – да поемеш отговорността за живота си. Миналото е минало, а бъдещето е това, което правим днес. Да, днес! Най-важен е днешният ден. Усети твоето сега, бъди изцяло в него, не се противопоставяй на мига, насочвайки вниманието си към миналото или бъдещето. Само така се живееш пълноценно и ще имаш по-добро бъдеще.

 

Довери се на интуицията си 

Има етапи в живота, когато трябва да спреш да мислиш. Подари си малко време, тишина и самота. Помълчи и се вслушай в себе си. Интуицията ти знае най-добре какво е добро за теб.

 

Спри да се оглеждаш в другите 

Никога няма да получиш одобрението на всички останали. Винаги, винаги ще има някой, който няма да е на едно мнение с теб. Осъзнай, че ти не зависиш от одобрението на другите, а от твоето лично одобрение на теб самия.

 

Осъзнай, че съдбата ти е в твоите ръце 

Много от нас са свикнали да търсят причините за своето щастие или нещастие в другите. Истината обаче е, че всичко зависи не толкова от случващото се, а от отношението ни към него. Знай, че ти избираш съдбата си с решенията и действията, които правиш.

 

Светът е твоето огледало

Светът е като огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща към теб. Затова не бъди жесток със себе си, обичай се. Човек харесва или не харесва в другите това, което харесва или не харесва в себе си.Неговите реакции привличат подобни реакции и това, което той дава на другите, се връща при него.

Научи се да приемаш другите 

Да се мъчиш да променяш другите е чиста загуба на време. Ако някой има нужда от твоята помощ, за да промени себе си и живота си, ти ще го разбереш. Но във всички случаи най-важното е да приемаш другите такива, каквито са. Без да ги съдиш! Това ще ти даде спокойствие и свобода.

Уважавай тялото си 

То е единственият дом, който имаш, затова обичай го и се грижи за него.Постарай се да го приемеш такова, каквото е, да го храниш с хубава храна и добри емоции, да го поддържаш младо и красиво.

Обичай смело 

Не се страхувай от Любовта! Тя е най-голямата благодат. Когато имаш любов в душата си, няма да имаш място за страх, болести, омраза…Позволи си да прощаваш на себе си и другите и ще видиш колко по-щастлив и свободен ще станеш.

Бъди себе си 

Да бъдеш себе си и е най-лесният труден начин да бъдеш щастлив!Независимо какво ще си помислят другите, независимо дали истинското ти аз ще те изправи пред предизвикателства, няма по-голямо щастие от това да се осмелиш да бъдеш това, което си.

източник: beU.bg

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply