10 правила за стил на Рик Оуенс

Роденият в Америка дизайнер, който сега живее в Париж, може и да е известен с екстремните си колекции, но като всеки друг мъж все още обича класическия костюм.

 
1. “Не съм добър във финеса. Ако не си дискретен и спокоен, просто трябва да имаш силата да стигнеш докрай, да обръснеш веждите си, да избелиш косата си и да сложиш големи гривни.“

2. “Поддържането на добра форма чрез физически упражнения е съвременната мода. Дрехите няма да ви направят да изглеждате и да се чувствате толкова добре, колкото здравото тяло. Купувайте по-малко дрехи и ходете повече на фитнес.”

3. “Живея в Париж от шест години и за съжаление мога да кажа, че все още съществува синдрома на Грозния американски стил. Понякога ми се иска да извикам „Спрете да унищожавате пейзажа с тоалетите си.“ И въпреки това, като дизайнер се изкушавам да преправя малките мъжки чантички . Гледам на тях като на предизвикателство срещу, което да реагирам.”

4. “Когато костюмът има обикновен, конвенционален вид, губя интерес. Трябва да бъде елегантен и класически почти като през четиридесетте.”

5. “Косата и обувките издават всичко. Гледката между тях е простима, само ако е семпла. Да се опитваш да говориш чрез дрехите си е пасивно-агресивен акт на самоизразяването.

RO
feedly.com

6. “Има нещо твърде крещящо при цветовете. Точно сега искам черно, заради остротата и прецизността му.”

7. “Жан-Мишел Франк /интериорен дизайнер от 30-те години/ е прекрасен пример за сдържаност и екстравагантност. Той е притежавал 40 идентични сиви двуредни костюма.”

8. “Мразя пръстени и гривни на мъже. Не съм фен нито на мъжките, нито на дамските чанти, и дори слънчевите очила. Не обичам натруфени аксесоари. Не е ли по–шик да бъдеш освободен от това? Всяко яке, което правя има вътрешен джоб, достатъчно голям, за да побере книга, сандвич и паспорт.”

9. “Понякога, колкото повече пластове има, толкова по–добре. Когато наслояваш черно, се превръщаш в ходеща скулптура на Луис Невилсън, а това е доста привлекателно. Да си позволиш да бъдеш уязвим, също е едно от най – привлекателните неща, които може да направиш.”

10. “Забавно е как, когато някой заговори за правила, аз просто искам да ги наруша. Отричам цялата идея за правилата.”

 

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:crfashionbook.com

No Comments Yet

Leave a Reply