10 неща, които слабите хора правят

Всички обичаме да сме в добра физическа форма, и затова често пъти се подлагаме на изтощителни диети,хранителни режими, посещаваме фитнеса доста по-често , лишаваме се за определени периоди от любимите си изкушения и прочие. И всичко това с една единствена цел – красиво и добре оформено тяло.

Зимата е период в който благодарение на дебелите дрехи успяваме да прикрием това-онова, но когато започне да се стопля времето повечето дами, а все по-често и господа започват да изпадат в паника заради натрупаните излишни килограми. Е , ще ви кажем, че определено няма нужда да се стига до такива крайности. Ако искате да сте във форма целогодишно и да не се притеснявате от това какво ще облечете е необходимо да си създадете определени навици.

Човешкият организъм е една много умна машина и когато и създадем точно определена програма, която тя да следва винаги се радваме на хубави резултати. Повечето хора, които виждате по улиците, във фитнеса, в магазина, в парка и тн. и ни радват с визията си следват такива програми или са си съсздали верните навици, които им помагат да поддържат добра физическа кондиция.

Ето какво правят те:

1. Винаги закусвайте. Когато закусваме редовно, това задвижва нашия метаболизъм и той започва да разгражда мазнини от рано сутрин. Много е вредно да не пропускате закуската и да я замествате само с чаша кафе.

2. Вечерайте рано и си лягайте леко гладни в леглото. Може и да ви звучи отегчително, защото няма по-приятно занимание от дълга размазваща вечеря пред телевизора докато гледате любимият си сериал, но това трябва да спре ако искате да имате мечтаната фигура. Ако все пак не можете да издържите може да си похапвате боровинки или друг вид сушени плодове. Те засищат , имат високо съдържание на антиоксиданти и количеството захар ще ви помогне да заспите спокойно.

3. Пийте много вода. Това ще помогне на цялото ви тяло, кожа и на енергийните нива. По този начин тялото ви ще е винаги добре хидратирано, кожата ще е еластична, а това е много важно особено когато се опитвате да свалите килограми.

4. Яжте пълнозърнести храни. Това ще ви държи сити за дълъг период и в същото време ще имате достатъчно енергия да свършите цялата работа, която ви е затрупала. Освен това те са богати на фибри, а всички знаем колко полезни са те за организма. Те помагат да поддържате нивата на захар в тялото стабилни.

5. Яжте докато се почувствате сити, не преяли. Не прекалявайте, дори да ви е много вкусно, така поемате повече калории отколкото са необходими на организма, останалите той трупа в резерв. По-добре запазете храната за по-късно. Яжте бавно, така ще се нахраните с много по-малко количество отколкото ако се натъпчете набързо.

6. Направете така, че физическата активност да е част от ежедневният ви режим.  Първото нещо, което трябва да правите е да ставате по-рано сутрин и да отделите 30-40 мин. за упражнения за тонус. Ако не правите така, вечер когато имате време за това ще сте уморени. Раздвижете тялото си, така ще подобрите кръвообращението и мускулите ви ще са тонизирани. Не е необходимо да се натоварвате много, разтягайте се повече, няколко коремни преси, клекове и лицеви опори са напълно достатъчни да започнете деня свежи и бодри.

7. Яжте колкото се може повече плодове и зеленчуци. По всяко време на деня когато се почувствате гладни може спокойно да си хапвате ябълки, моркови и други. Започнете деня с плодово-зеленчуков коктейл има уникални рецепти в нета.

8. Копувайте си дрехи, които ви пасват идеално. Не си копувайте с един, два размера по-тесни дрехи така няма да излагате на показ това, което и без това не искате да се вижда. Освен това ще изглеждате далеч по-елегантни в дрехи по мярка.

9. Мерете се ежедневно. Това е много полезен навик, който ви помага да сте винаги във форма. Знаейки килограмите си ако сте прекалили предната вечер със сигурност ще внимавате какво хапвате на следващият ден. Колкото по-често го правите, толкова по-мотивирани ще сте.

10. Спете достатъчно. Може би с това трябваше да започнем, тъй като сънят е най-важния фактор за цялостната кондиция на организма. Когато сте недоспали на тялото му е необходимо нещо и то изпраща сигнали на мозъка да се храни повече. Ето защо спете по 8 часа на денонощие ако искате да не сте постоянно гладни 😉

 

 

 

източник:ladymagazine.bg

снимка: shine.yahoo.com

No Comments Yet

Leave a Reply