10 необичайни приложения на лака за нокти

Сигурна съм, че имате поне една дузина флакончета с лакове за които дори не се сещате. Хайде момичета признайте си 😉

За всички вас, които не знаете какво да правите с изоставените лакове, които не са ви интересни и рядко се сещате да полвате по предназначение сме ви приготвили няколко необичайни идеи как бихте могли да ги оползотворите.

1. Можете да спрете бримка на чорапогащите си, която не искате никой да види. Това е една идея, която моята майка ми сподели преди много години и не веднъж съм се спасявала в инфаркти ситуации в които не е имало от къде да си купя чорапогащник. Трябва само да намажете хубаво с лак началото и края на бримката по възможност с безцветен лак и да изчакате да изсъхне.

unusual-nail-polish-ideas
curbly.com

2. Тази идея е подходяща за онези от вас които са любители на шиенето и приложните изкуства в които е необходимо да се ползва игла. Поставете капчица лак на върха на конеца, изчакайте да изсъхне след което промушете конеца, ще видите с каква лекота ще влезне без да се налага да се взирате в търсене на дупчицата.

unusual-nail-polish-ideas-2
curbly.com

3. Ако имате гайка, която превърта и независимо от вашите опити да я затегнете това не се получава. Искате  ли да не се развира повече? Необходимо е само да намажете обилно с лак около гайката и да изчакате да изсъхне! Простичко нали!?

4. Безцветния лак може да бъде използван за да се предпазите от ръжда, особено по игли и ножици. Намажете тънък слой по болтовете на ножицата например / само от външната част/ и това е.

5. Можете също така да избегнете потъмняването на метални предмети. Спокойно може да поставите тънък слой върху металните части на ваши дрехи или други аксесоари и ще запазите блясъка им завинаги. Това може да го приложите успешно и върху колани и ръкавели .

unusual-ideas-nail-polish
curbly.com

6. Можете да си отбелязвате в различен цвят литри на съдовете. Използвайте различен цвят за различните количества. Можете да включите и децата, много е забавно. Когато са малки и не познават още цифрите спокойно могат да се ориентират по цвета.

7. Безцветния лак е страхотен за да запълвате драскотини, особено когато са по дървени повърхности. Няма значение дали са на мебелите или пода. Поставете няколко капки по драскотината, изчакайте да изсъхне и след това може да загладите с фина шкурка за да отстраните излишното количество.

8. Залепете здраво хартиените пликове, особено ако ще ги изпращате надалеч. Повярвайте няма как плик залепен с лак да бъде разпечатан. Нужни са ви само няколко капки и воала.

unusual-nail-polish-ideas-1
curbly.com

9. Искате ли децата лесно да разпознават бутоните на дистанционното? Оцветете ги в различни цветове и така много лесно ще се ориентират от къде се увеличава/намалява или пък как да сменят каналите. За двоен ефект може да ползвате фосфористиращи цветове, така ще може да се ориентирате и в тъмното.

10. Можете да заличите поразяващи следи върху любимите си обувки, които сте приготвили да изхвърлите само защото са се издрали. Изберете подходящ цвят и нанесете върху драскотината, след това изчакайте да изсъхне и обувките ви ще са като нови.

unusual-nail-polish-ideas-3
curbly.com

Е как ви се струва? Доста практично нали!? Сега вече няма да хвърляте наполовина пълните флакончета с лак, който просто ви е омръзнал нали!?

 

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимки: curbly.com

No Comments Yet

Leave a Reply