10 минутни съвети за красота

Сутрин времето на всички никога не ни достига. Едва ли има някой който да не е виждал дама, която се гримира по светофарите…Разкрасителните процедури сутрин в никакъв случай не бива да са стресиращи,ето защо решихме да ви дадем няколко експертни съвета как да организирате времето си сутрин , така че да ви стига и да отивате на работа не само в чудесен вид, но и с голяма доза настроение.

След като чуете оглушителния звук на алармата, вместо да ставате с недоволство усмихнете се, протегнете се хубаво и станете с чувството, че днес ще е един прекрасен ден. И само защото времето никога не стига, не значи да пренебрегнете себе си и сутрешните разкрасителни процедури. Ето какво ви препоръчваме:

 

1. Използвайте мултифункционален хидратант 

Изберете си хидратиращ продукт, който има задължително слънцезащитен фактор SPF 30, освен това съдържа антиоксиданти. По този начин кожата освен хидратирана, ще е защитена от слънцето и ще е поела анти-ейдж свойства от антиоксидантите. Всичко в едно.

time2

2.Започнете разкрасяването с коректор

Преди да нанесете основа на лицето си, покрийте петната с коректор. Изберете един тон по-светъл от фон-дьо тена който ползвате. Зоните, които трябва да третирате обикновено са зоната под и около очите и някои петна и неравности, в зависимост от това къде по лицето са разположени. След което довършете закуската си и измийте зъбите преди да довършите останала част от грима. Ако вече сте свършили тази част от сутрешния ритуал може да продължим нататък.

time6

3. Фокусирайте се върху очите

Ако наистина много бързате довършете грима само на очите. Обърнете внимание на веждите. Те наистина придават завършен вид на лицето и не са за пренебрегване. Поставете светли сенки и очна линия/молив и завършете със спирала. Хубаво е да ползвате тъмно кафява спирала, така погледа е по-мек, поставяйте я само на горните мигли. Ако е останала минутка може да нанесете и малко глос и ето готови сте да тръгвате.

time4

4. Открийте вашите магични сенки

Ако нямате време и енергия да поставяте сутрин няколко цвята сенки на очите си, намерете такива сенки които имат бронз в цвета си. По такъв начин нанасяте един цвят който има спосбността  да прелива на дневна светлина. Внимавайте при избора, той трябва да е съобразен не само с цвета на очите ви, но и с ежедневното ви облекло. Ако ви е трудно заложете на розово, нюд и бледо кафяво.

time5

5. Прическата

Колко време отделяте за косата си? Обикновено не много. Ето какво може да направите: сплетете си плитка от вечерта и на сутринта ще имате леки и приятни вълни, които може да дооформите със стилизиращ продукт.

time7

6. Остатъците от спирала

Не забравяйте да почистите изцапаното от спирала. Това е често срещано явление, особено като се гримирате на бързо. Затова момичета обърнете внимание и не излизайте от вкъщи със спирала по горния клепач.

 

Е това е дами…бъдете красиви, усмихнати и уверени в себе си!

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

 

снимки: dailyglow.com

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply