10 лесни начина как да организираме гардероба си

Да поддържаме гардероба си подреден и добре организиран често пъти е мисия невъзможна. Сезоните се сменят, модата също, нови тенденции, цветове и прочие. Всяка уважаваща дама със сигурност не подменя гардероба си всеки сезон, но купува поне няколко нови дрехи, които съчетавайки добре със старите да освежат облика и цялостната и визия.

Понякога имаме нужда от повече пространство, понякога имаме повече дрехи отколкото са ни необходими, част от тях изваждаме и захвърляме защото сме ги купили в едно от онези особени женски настроения, когато просто искаш да си купиш нещо. В по-голямата част от случаите тези дрехи изобщо не ги обличаме, но стоят там в гардероба и заемат място. Ето защо сме ви подготвили 10 много лесни съвета как да организирате добре гардероба си , така че лесно да намирате дрехите си и да не губите сутрин излишно време.

1. Инвестирайте в кутии: Едва ли има жена, която да не е виждала от онези големи и много удобни кутии за дрехи, с помощта на които дрехите са добре сортирани и най-вече защитени от прах. Има ги в различни цветове и материали: дървени, картонени, пластмасови и тн.  Дървените и тези от сатен са най-подходящи, защото много добре се вписват в обстановката и изглеждат много стилно. Ако все пак си закупите пластмасови се придържайте към един цвят, за да не е прекалено шарено и да не ви разсейват когато отворите гардероба.

closet1
splenderosa.blogspot.com

2. Сезоните имат значение. Опитайте да разделите дрехите си по сезони и с настъпването на определен сезон просто да извадите подходящите дрехи. Разбира се има такива, които са всесезонни и няма как непрекъснато да ги местите, но по-голямата част прибирайте грижливо в определено за целта място. Така ще си осигурите много повече въздух и пространство и с един поглед ще откривате дрехата, която ви е необходима.

3. Пуловери моля: Ако имате своята малка колекция от пуловери е добре да я държите на закачалки, така няма да загубят формата си и да се намачкат. Често пъти материите на някои пуловери предполагат овалването на малки досадни топченца и ако се размотават из гардероба със сигурност ще се сдобият с такива.

4. Цветови код: Ако организирате организирате дрехите си по светове, в случаите когато бързате много лесно ще се ориентирате кое къде е.

5. Избирайте аутфита си за следващия ден. По този начин се пести много време, няма излишно размотаване пред огледалото в чудене тази или онази риза. Ако гардероба ви позволява си монтирайте допълнителни кукички от вътрешната част на врата и там закачайте дрехите, които сте избрали за другата сутрин.

6. Чифтове и двойки: Любимо нали…:)? Къде ми е другия чорап?- това е обичайния въпрос на мъжа ви, и се започва едно ровене…. Изберете си кутия и там сортирайте чорапите по чифтове, така няма да се изгубят между останалите дрехи.

7. Кутия за дарения: Сигурна съм, че сега ако отворите гардероба ще откриете поне 10-тина блузи,  които не носите. Хубаво е да си определите една кутия в която да слагате онези дрехи, които стоят и събират прах. Не очаквайте, че щом през последната една година не сте облекли онази “любима“ рокля, ще го направите за в бъдеще. Има толкова много хора обаче, които с радост биха я носили. Освен това като разчиствате по този начин старите дрехи освобождавате място за нови такива. Страхотно нали!?

8. Зона за комфорт: Това обикновено са онези най-ниските рафчета, където може да сложите всички онези дрехи в които се чувствате най-удобно и това най-често са дрехите за вкъщи: протритите дънки с които няма как да излезете навън, но обожавате, онзи сладък розов ужасно размъкнат пуловер, който носи толкова спомени и прочие.

9. Отделението за бижута: В големите гардероби обикновено има такова, но ако нямате си направете такова. Опитайте се да държите обеци и колиета отделно, за да не се оплитат.

10. Направете си инвентаризационен списък. Така ще знаете какво и колко имате. Това разбира се е по желание ;), но не е излишно.

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:fashiondivadesign.com

No Comments Yet

Leave a Reply