10 лесни начина за бляскава коса

Няма нужда да прекарвате безкрайно много часове във фризьорските салони в неуморни грижи за косата си за да е здрава и бляскава. Само трябва да си създадете няколко прости навика и ще се радвате на лъскави кичури без време.

Със сигурност няма жена, която да не се възхищава от рекламите на козметичните продукти за коса. И как иначе, представете си и вие по същия начин да спирате движението по улиците само с едно размахване на буклите. Може би ще кажете.. Е да, но това е невъзможно без много професионални грижи!!! И да, и не..грижа за косата винаги трябва да има, но в този материал има много полезни съвети, които ако свикнете да ги прилагате на вашата коса поне ще си спестите много време и средства похарчени при фризьора.

Ето какво трябва да направите и забележете, че нито един от тези съвети не е свързан с фризьорския салон.

 

1. Използвайте серум за коса

Такива серуми може да намерите навсякъде по магазините за такава козметика. Разнообразието е голямо, затова може да помолите да ви посъветват според вашият тип коса. Тези продукти хидратират косата с помощта на малка доза масла или силиконе. Хубаво е започнете с малки количества, ако до този момент не сте ползвали подобен продукт.

2. Използвайте балсам с отмиване

Ако наистина искате да имате бляскава коса отмивайте балсама който използвате.

3. Измивайте косата със студена вода

Внимавайте с горещата вода! Да, наистина идват студени месеци и всеки обича да се стопли хубаво под душа, но често тази топла баня не се отразява добре нито на кожата, нито на косата ни. затова ако можете изплаквайте косата с хладка или студена вода, това стимулира филикулите и кръвообращението на скалпа.

4. Внимавайте със сешоара

Ако сушите често косата си, внимавайте със струята и температурата с която се сушите. не насочвайте директно струята и оформяйте винаги с кръгла четка, по възможност с естествен косъм.

5. Спрей за блясък

Ако косата ви е много суха, винаги завършвайте фризурата си със стилизиращи продукти за блясък.

hair1

6. Използвайте продукти със силикон

Такива продукти ще уплътнят косъма и прическата ще е по-издръжлива. Избягвайте да ползвате преси, защото те изсушават косъма и блясъка на косата се губи.

7. Използвайте продукти за блясък

Ако наистина сте изгубили естествения си блясъкк на косата , винаги може да го подсилите с продукти за блясък. Обикновено такива предлагат в магазините, когато си копувате боя, но може да се купят и отделно. Нормално издържат до 6-7 измивания с шампоан и след това ще трябва да си сложите отново.

8. Хидратирайте тялото си

Водата е от голямо значение, както при кожата така и при косата. Така че пийте повечко вода за да може да хидратирате косата от вътре навън.

9. Яжте полезна храна

Полезните витамини за вашата коса са А,Е за блясък и здравина. Също така трябва да си набавяте и необходимите протеини, които подпомагат растежа на косата – яйца и ядки ще свършат чудесна работа.

10. Избягвайте силните химикали

Ако искате да имате красива, здрава и бляскава коса задължително трябва да я пазите от хлорта в басейните, силните обезцветители, къдрини и други подобни. Използвайте по-слаби такива, ако искате да не увредите косата си трайно.

 

 

 

 

източник:

снимки:

No Comments Yet

Leave a Reply