10 заповеди за нанасянето на спирала

Момичета в чантичката с козметични продукти има много неща, но един от тях трябва да е вашия най-добър приятел и това е тя – СПИРАЛАТА! Тя оформя, очертава и дава завършен вид на цялостната ни визия. Когато сме със спирала гледаме на света с други очи. Може да не си слагате сенки, пудра, руж, дори фон дьо тен, но без спирала не може! Може да знаете, но може и да не сте запознати, че за правилното поставяне на спирала има правила които трябва да се следват ако искате да имате дълги, извити и добре оформени мигли.

Ето ги и тях: 10 – те правила са поставяне на спирала

1. Изберете вашата спирала.

Всички гледаме страхотните реклами по телевизията на различни марки, които обещават уникални, дълги, извити, плътни и с неустоим обем мигли. В повечето случаи това е невъзможно. Всички професионални гримьори са на това мнение. Не може един продукт да даде толкова опции, обикновено се заключва до плътност и обем или дължина. Важно е да сте наясно какво искате от вашата спирала, след което се насочете към марка която може да ви го предостави. Познавайки миглите си избирайте внимателно, ако сте алергични е много възможно от някои марки очите да ви сърбят. Това често пъти се случва с водоустойчивите спирали.

mascara
http://girlsguideto.com/

2. Черното отива на всички

Черният цвят си отива с всеки цвят коса, кожа и очи. Смисъла да поставяме спирала на миглите си е те да изпъкнат и очите да са по-изразителни. Експериментирайки с различни цветове може да бъде много забавно, но трябва да бъдете много внимателни за да не изглеждате смешно в очите на хората около вас. Заложете на черно, тъмно кафяво и кафяво, това са цветовете с които няма да сбъркате, с останалите бъдете особено предпазливи, съобразете ги с света на очите ви и сенките които ще нанасяте върху клепача.

3. Използвайте извивачка за мигли

Може и да ви изглеждат малко странни , но помагат на миглите ви да са по-извити и когато нанесете спиралата обема и плътността се забелязват повече. Има много марки, които предлагат това чудо, но ние ви препоръчваме да си купите професионално, може да ви излезе по-скъпо, но повярвайте струва си!

Как да я ползвате:

1. Извийте миглите преди да нанесете спиралата.

2. Стиснете миглите и задръжте така за около 3-4 сек.

3. Бавно отпуснете и задръжте така за около секуна преди да изнижете миглите

 

4. Не помпайте спиралата

Когато поставяте спирала най-вероятно вкарвате и изкарвате енергично четката в желанието си да изкарате туша от флакона. Не правете така, защото вкарвате много въздух и по този начин спиралата изсъхва много бързо, освен това става ронлива и е неприятно за очите.

5. Започнете с основа

Хубаво е да нанасяте основа в основата на миглите преди да нанесете самата спирала.По този начин по-лесно и равномерно  ще нанесете спиралата и няма да се получи ненужно напластяване в определени участъци от миглите. Винаги нанасяйте спиралата от основата към върха на миглите.

6. Оставете ги да изсъхнат

Ако искате да постигнете драматичен вид на своите мигли, когато нанесете един слой спирала и дайте време да изсъхне хубаво преди да повторите. По този начин ще ги извиете и по-добре.

7. Не използвайте водоустойчиви спирали всеки ден

Водоустойчивите спирали са тежки за отстраняване и ако ползвате такава всеки ден рискувате да увредите миглите си. Те ще станат тънки и чупливи. Доверете се на класическа формула спирала за всеки ден, а водоустойчивата я оставете за случаите в които наистина се налага да бъдете с такава.

mascara1
Pinterest

8. Четката има значение.

Когато избирате спирала трябва да имате предвид, че за да постигнете ефекта който търсите четката е от изключителна важност. Изберете спирала с четка, която ще ви е удобна за нанасяне.

9. Не забравяте късите мигли

Много дами забравят за късите мигли, а те са много важни за да се оформи крайната визия на окото. Има спирали, които са направени точно за тях, може разбира се да ползвате и спиралата с която гримирате останалите мигли, просто я нанасяйте по-внимателно.

10. Не забравяйте да отстраните вечер спиралата от очите

Спиралата е за през ден, но вечер когато лягате е много важно да я отстраните с почистващо мляко за да могат миглите да си починат. Използвайте памучни тампони и бъдете нежни с движенията.

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:beautifulmakeupsearch.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply