Уникална маска с кафе за лице

Кафето е страхотно когато стане въпрос да се даде малко живот на кожата. Преди около 10 години козметичните компании включиха кафето като основна съставка в повечето продукти свързани с възстановяване и реструктуриране целостта на кожата. Това е така заради неговите уникални съставки, които имат стягащ ефект.

Маската, която ви предлагаме днес е чудесна защото е подходяща за всеки тип кожа. С малки промени в съставките можете да я приспособите към съответният тип кожа. Освен че ще освежите лицето, има стягащ ефект и няма как да не го забележите веднага. А аромата на кафе ще ви събуди мигновено 😉

Съществуват много вариации на тази маска, но този точно е много добър защото се приготвя бързо и ефекта се вижда веднага.

Необходими са ви:

1/2 ч.ч. смляно кафе на зърна

1/2 ч.ч. неподсладено какао на прах

1 ч.ч. прясно мляко/кокосово мляко

1 с.л. лимонов сок / ако кожата ви е суха сложете зехтин или бадемово мляко/

1 с.л. мед / ако кожата е мазна или акнеична използвайте лимонов сок вместо мед/

coffee_face_mask-720x539
http://beautybanter.com/


Ползи от съставките:

Кафето ще успокои раздразнената и зачервена кожа и тъмните кръгове под очите. Като естествен ексфолиант ще отстрани мъртвите клетки и ще “събуди“ кожата за нов живот.

Какаото е добър източник на антиоксиданти, кооито възстановяват цялостно кожата и се борят със свободните радикали, освен това е страхотно в борбата с акнето.

Млякото не случайно е любимата разкрасителна съставка на Клеопатра защото дарява страхотен блясък на кожата и я омекотява, а аминокиселините които се съдържат в него поддържат кожата добре хидратирана.

Лимоновият сок е пълен с Витамин С, регулира омазняването , стяга и освежава кожата.

Меда е страхотен за овлажняване на кожата.

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете смляното кафе и какаото, добавете прясното мляко и бъркайте докато получите паста. Ако искате по-гъста маска използвайте по-малко мляко. Добавете лимоновият сок и меда. Нанесете на кожата на лицето и шията и оставете да изсъхне. Приблизително 20 мин. Изплакнете и ако ви е останало неизползвано количество от маската спокойно може да я оставите в хладилника и да я ползвате след 3 дни отново.

Ако искате да ексфолирате кожата нанасяйте маската с нежни кръгообразни движения 1-2 мин и след това оставете да изсъхне.

Ако имате тъмни кръгове под очите смесете смляно кафе с прясно мляко и зехтин за да направите паста, която нанесете под очите веднъж дневно. Оставете да изсъхне и изплакнете.

 

Това е момичета ;), ще чакаме отзиви.

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:http://beautybanter.com/

 

No Comments Yet

Leave a Reply