Продукти
800 г тиква
400 г моркови
1 глава лук
малко парче пресен джинджифил – около 5 см
2 с.л. масло
3 с.л. зехтин
1 литър зеленчуков бульон
200 мл кокосово мляко
сок от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
тиквени семки за гарниране
Приготвяне
* Почистете тиквата, морковите и джинджифила и ги нарежете на кубчета, а лука на ситно.
* Запържете всичко в двата вида мазнина и налейте бульона. Варете докато зеленчуците омекнат и пасирайте до гладкост с пасатор.
* Налейте кокосовото мляко и подправете с лимонов сок, сол и пипер. Гответе супата още пет минути и ако е нужно разредете с малко вода.
* Поднесете я топла, гарнирана с тиквени семки. Да ви е сладко!
източник:http://yoli-www.blogspot.com/